• Unes festes que tornen després de la pandèmia del 30 de setembre al 9 d´octubre

La regidora de Festes d’Almassora, Isladis Falcó, juntament amb el president de la Junta Local de Festes, Santiago López, ha presentat els 108 actes gratuïts programats del 30 de setembre al 9 d’octubre per a les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. Falcó ha destacat el cartell taurí, que comptarà amb un tancament de La Palmosilla i 13 salvatges pagats per les penyes, i també el musical, amb l’actuació inèdita del grup Sopa de Cabra.

En aquest sentit, el veïnat gaudirà de més de 20 esdeveniments musicals “de nivell” al llarg de la setmana festiva, segons ha assenyalat l’edil. Així, dins dels concerts, la programació comptarà amb djs locals, com Danny Mads o Joel Balada, i orquestres reconegudes a nivell nacional com Panorama (divendres 7) o Valparaíso (dissabte 1), que compartiran cartell amb l’actuació de Gisela (divendres 7), Sopa de Cabra (dissabte 8), la Dècada Prodigiosa (diumenge 9) o el tribut a Jarabe de Palo (dissabte 1).

La planificació cultural integrarà exposicions d’art com ‘El sentimiento del color’ de Luis Bolumar (divendres 30) o la inauguració de la mostra de labors, a càrrec de l’associació Amas de Casa d’Almassora (dissabte 1). Els actes també inclouran esdeveniments religiosos, per exemple, la missa solemne en honor a la Verge del Rosari (diumenge 2) o processons com l’ofrena floral al Rei Jaume I i a Pere Cornell (diumenge 9).

D’aquesta manera, les festes del Roser acomiadaran el cicle festiu de la reina, María Gonell Esteve, i les dames de la seua cort d’honor, Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote. Les joves donaran el tret d’eixida a la setmana gran el divendres 30 de setembre amb el Esclat de Festa. A partir d’ací, lluiran la indumentària tradicional de llauradora en les processons i els vestits camperols a la Vila durant les sessions dels bous al carrer a les vesprades, diumenge 9 d’octubre inclòs.

En un altre ordre de coses, el Dia dels Majors passarà a celebrar-se el dimecres 5 d’octubre amb l’espectacle del cantant local Ely Forcada i la Big Band Orquestra. Les persones interessades podran apuntar-se del 27 al 30 de setembre a la porta de l’Ajuntament. Al seu torn, la Junta Local de Festes repartirà els programes el dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores. El divendres només repartiran el llibre de festes al matí.

Cal recordar que les activitats proposades comptaran amb un dispositiu de 214 serveis de seguretat per a garantir la protecció de la ciutadania i el correcte esdevindre dels actes. Així, la Policia Local activarà a tota la seua plantilla entre serveis ordinaris i extraordinaris amb l’ajuda de la Guàrdia Civil del municipi i la Policia de la Generalitat. A més, la Prefectura ha sol·licitat la presència de 24 voluntaris de Protecció Civil a la Diputació Provincial de Castelló.