• L’acte de proclamació de les reines, els festers i les festeres obri el programa festiu en honor a Sant Tomàs de Villanueva

El municipi de Benicàssim ja es troba immers en les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva. L’acte central de la primera jornada festiva ha tingut lloc aquesta nit i la plaça de les Corts Valencianes ha acollit la proclamació de la reina major Andrea Pérez Alonso, i la reina infantil, Marta Vicente Martí al costat dels festers i les festeres Rucsandra Stefania Stan, Lucía Ventura Valiente, Paula Marzá Torres, Saül Royo Pallarés, Daniel Andrés Folch, Javier Segarra Gómez, Beatriz Borrás Rodríguez, Marc Villegas Julve, Sara Escrig Vidal, Mateu Langa Omedes i Hugo Mateu López. .

L’acte, conduït per Rosana Alegre i Laura Llorens ha cobrat enguany un sentit especial ja que, com elles mateixes han comentat “Benicàssim és un municipi obert a la igualtat i incorporem la figura de festers al nostre protocol festiu”. En aquesta nit de gala, de fantasia i inoblidable per als i les representants de les festes 2022/2023 els portadors de les bandes han sigut Irene Andrés Folch, Daniel Vicente Martí i Guille Ventura Valiente.

Primer els festers i les festeres i després les reines han anat rebent la banda, el símbol que representa la tradició, el folklore i l’alegria de les festes i que distingiran a Andrea, Marta, Rucsandra, Lucía, Paula, Saül, Daniel, Javier, Beatriz, Marc, Sara, Mateu i Hugo hi haja on vagen com a representants de la festa de Benicàssim.

Després d’això, la fins ara reina Carla Soriano González, i la reina infantil María Eixau Sanz, al costat de la dama major Andrea Martí García, i les dames infantils Alicia Pallarés Hernández i Emma Badenes Llorens han pujat a l’escenari per al seu comiat i després ha sigut el moment de l’homenatge d’associacions i col·lectius com l’Associació de Jubilats i Pensionistes La Garrofera, la Cooperativa Agrícola Sant Antoni, el Club Triatló Formigues Benicàssim, l’Associació Mestresses de casa, la Confraria del Sant Sepulcre, la Policia Local i la Guàrdia Civil, així com representants de les festes de Vilafamés, Orpesa, Segorbe i El Grau, i la Diputació Provincial de Castelló. Finalment, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha realitzat l’ofrena per part de l’Ajuntament de Benicàssim acompanyada de Gal.la, Triana, Biel i Marta, familiars dels festers i les festeres, ha pujat a l’escenari.

I al costat de la imposició de bandes, ha sigut en aquest moment quan ha tingut lloc un altre dels instants més emotius de la vetlada amb el càlid homenatge que s’ha realitzat a la que va ser reina infantil de les festes en el 2014, María Sánchez Escuder.

Durant el seu discurs, Susana Marqués ha posat en valor unes festes “que contribueixen a engrandir aqueixos valors que els veïns i les veïnes de Benicàssim portem per bandera i que formen part dels nostres senyals d’identitat: convivència, enteniment, germanor, respecte, tolerància i, també, solidaritat”. La primera edil ha tingut paraules d’agraïment i afecte tant a les representants que hui s’han acomiadat com als qui conformen la nova representació festiva i ha posat l’accent que des de l’Ajuntament de Benicàssim hem obert també al fet que xiquets i joves formen part activa de la representació festera del municipi, apostant així per una integració igualitària i participativa. Xiquets i xiquetes, compromesos amb les nostres tradicions que formaran part del nostre futur més esperançador i que, formant-los en igualtat, és un dels millors llegats que podem fer-li a la societat de Benicàssim”.

L’acte de proclamació ha comptat amb la música de la Unió Musical Santa Cecilia, la colla de Dolçainers i Tabaleters i el ball del Centre Esportiu Beni Sport.

Després de la benvinguda oficial a les festes, la programació contempla una completa jornada d’activitat per a aquest dissabte que començarà a les 9.00 hores amb una despertà i contempla l’espectacle del Gran Prix, el Gran Joc de l’Oca Triatlética, exhibició de taekwondo, exposicions i música.

 

📎 PROGRAMA FESTES

Programa Festes de Benicàssim 2022