• El consistori introdueix la figura de fester i festera els qui participaran al costat de les reines en els actes festius

Andrea Pérez Alonso i Marta Vicente Martí seran les pròximes reines de les festes de Benicàssim. L’Espai de la Música Mestre Vila ha acollit aquesta vesprada l’acte de nomenament dels quals seran els representants de les festes a partir del pròxim mes de setembre i com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “les festes de Benicàssim s’han obert a la representació dels nostres xiquets i joves, de manera igualitària. Perquè estem convençuts que el futur del nostre municipi només es pot escriure amb els noms de dones i homes que creuen i creixen en igualtat, tolerància i respecte, apostant per una societat oberta, plural i participativa”.

Així, el cicle festiu 2022/2023 a Benicàssim comptarà amb festers i festeres que, al costat de les reines major i infantil, seran els representants de la festa de Benicàssim. Com ha comentat el regidor responsable de l’àrea, Arturo Martí, “hui evolucionem, volem seguir una senda de societat moderna, lliure, dinàmica, de referència, i li donem una nova visió a les nostres festes integrant a l’home amb tot el dret a representar a Benicàssim, dotant-los de l’honor de ser tots part activa i participativa dels festejos de la nostra localitat”.

Andrea Pérez Alonso serà proclamada reina major i compartirà aquesta experiència al costat de la festera major Rucsandra Stefania Stan.

Quant a la representació infantil, Marta Vicente Martí serà la reina i el grup de festers i festeres està compost per quatre xiquetes i cinc xiquets: Lucía Ventura Valiente, Paula Marzà Torres, Saül Royo Pallarés, Daniel Andrés Folch, Javier Segarra Gómez, Beatriz Borrás Rodríguez, Marc Villegas Julve, Sara Escrig Vidal i Mateu Langa Omedes.

A més dels familiars i membres de la corporació municipal, els futurs representants de les festes van estar acompanyats per les reines de les festes 2021/2022 Carla Soriano González i María Eixau Sanz i les seues corts d’honor.

L’acte de proclamació tindrà lloc el pròxim 16 de setembre i amb ell el municipi donarà inici a les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva.