• Centenars de paiportins i paiportines es sumen a les festes de la localitat en la seua primera jornada, amb l’enllumenament del Recinte Ferial i un correfoc com a primeres cites de la programació

Les Festes Populars de Sant Roc de Paiporta de 2022 han donat el seu tret d’eixida amb un gran èxit de convocatòria i la complicitat de la població en el seu conjunt, que acudia a la crida de l’inici de les festes de manera multitudinària.

En la vesprada de dilluns, 8 d’agost, una comitiva formada per membres de la corporació municipal, teixit fester i associatiu local i població paiportina en general, acudien amenitzats per la música d’una xaranga al Recinte Feiral, on es produïa la inauguració oficial de les festes de Paiporta i del mateix recinte de les casetes de festa, amb l’encesa del seu enllumenament.

Després de les paraules de benvinguda i agraïment a les associacions locals i a la població paiportina de la regidora de Cultura i Festes, Esther Torrijos, que reconeixia i elogiava “el gran esforç que tota la societat paiportina ha fet per poder arribar a aquest moment, per poder tornar a gaudir de les nostres festes amb alegria, il·lusió, en convivència i germanor”, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, convidava al públic congregat a fer el compte enrere per inaugurar oficialment les festes amb l’enllumenament del Recinte Ferial, a càrrec del president de la Llar de la Tercera Edat, Ángel Redondo, amb qui l’alcaldessa va tindre aquesta deferència.

“Ja des del primer dia hem pogut sentir les ganes de festa que es vivia entre la població i agraïm moltíssim la implicació i la col·laboració de tots els paiportins i paiportines. Tenim una programació amplíssima per davant, amb activitats i opcions d’oci i festa per a tots els públics i les edats, i esperem que quan tanquem aquestes Festes de Sant Roc de 2022 la gent les guarde al seu record amb una estima molt especial”, ha manifestat l’alcaldessa.

Les activitats amb inscripció, com ara el sopar popular, el taller infantil de teatre, el concurs de truita, la festa del melonet o el concurs per equips del Grand Prix, han congregat prop de 3.000 persones participants.

Així mateix, una desena d’associacions paiportines participen amb la seua caseta al Recinte Firal, entre les quals es troba la de la llar de la Tercera Edat de la localitat. Completen les carpes del recinte la de la Unitat Comunitària de Prevenció de Conductes Additives (UPCCA), el Punt Violeta de la Regidoria d’Igualtat i una zona de foodbtrucks habilitada per primera vegada per a donar alternatives de menjar a tota la població.

La primera jornada de les festes es tancava amb un correfoc que ha emplenat de foc, fum, llum i flama el carrer Jaume I de la localitat. Per davant queda un programa festiu d’actes i activitats que inclou música, concerts, activitats per a públic jove, infantil i adult, així com esdeveniments tradicionals.

📎 PROGRAMA DE FESTES 

Tornen les Festes Populars de Paiporta