• Susana Marqués: “Al costat de la Comissió de Festes hem reestructurat la programació i esperem satisfer a tots els col·lectius”

Benicàssim se submergirà en les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva del 16 al 25 de setembre. Deu dies de festejos per als quals l’Ajuntament de Benicàssim, al costat de la Comissió de Festes, ha estat treballant “en l’elaboració d’un ampli programa d’actes que conjugaran la tradició, l’orgull per les nostres arrels i la devoció, amb activitats programades al llarg del dia i per a tots els públics”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha afegit que “malgrat la negativa de la resta de grups polítics municipals a donar suport a la partida destinada a festes, hem treballat en les últimes setmanes en la reestructuració del programa per a oferir als nostres veïns les festes que es mereixen”

Així, el programa festiu contempla al voltant de 80 actes per a tots els públics, des d’activitats infantils durant tota la setmana, passant pels joves amb orquestres programades, la carrera d’actuacions boges, ball de disfresses i el dia de les penyes, fins als més majors amb el tradicional homenatge als majors de 80 anys o el berenar i homenatge als socis de l’Associació de Jubilats i Pensionistes La Garrofera. Aquests són només alguns dels actes programats per a la setmana festiva a Benicàssim ja que com ha informat el regidor responsable de l’àrea, “fins al correfoc i el castell de focs piro-musical programats per al diumenge 25 i que marcaran la fi dels festejos, veïns i visitants podran gaudir de fins a 80 actes entre els quals no faltaran les revetles, els menjars populars, els actes taurins o els actes religiosos”. L’edil ha volgut agrair “el treball realitzat braç a braç amb la Comissió de Festes per a ajustar el pressupost i poder dotar de contingut festiu i variat els deu dies de festa”.

Les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva començaran el divendres 16 de setembre amb la proclamació de les reines 2022/23, els festers i les festeres. Andrea Pérez Alonso i Marta Vicente Martí es convertiran en la reina i la reina infantil de les festes de Benicàssim respectivament. Rucsandra Stefania Stan serà la festera major mentre que el grup de festers i festeres infantil estarà compost per: Lucía Ventura Valiente, Paula Marzà Torres, Saül Royo Pallarés, Daniel Andrés Folch, Javier Segarra Gómez, Beatriz Borrás Rodríguez, Marc Villegas Julve, Sara Escrig Vidal, Mateu Langa Omedes y Hugo Mateu López. Després de la proclamació dels màxims representants festius, la tradició continuarà present durant la setmana de festes com en la processó en honor a Sant Tomàs de Villanueva que se celebrarà el dijous 22 o el tradicional homenatge als majors del municipi, el diumenge 25.

Així mateix, dins del programa d’actes, les festes de setembre recuperen les tradicionals casetes del recinte firal que s’instal·larà en el bulevard, al costat del passeig Pérez Bayer i serà el punt de trobada de veïns i visitants que acudiran a gaudir, a més de les casetes, de les diferents actuacions musicals programades, com a orquestres i dels sopars de paiporta.

En l’apartat infantil, el programa contempla una jornada de triatló a càrrec del Club Triatló Formigues Benicàssim (dissabte 17) així com espectacles infantils de màgia, circ i titelles, el cercaviles de disfresses infantil i la ja tradicional Gran Festa de l’Aigua.

El Dia de les Penyes amb el Gran Prix i la segona edició dels Autos Boges són algunes de les activitats programades sobretot per al gaudi dels joves del municipi dins d’una programació que també contempla una eixida amb bicicleta (diumenge 18) amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i la festa del Comerç i Serveis de Benicàssim programada per al dimarts 20 en la plaça de la Constitució.

En l’apartat cultural s’inclou el tradicional concert de la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim, exposicions d’art i actuacions teatrals.

I referent a l’activitat taurina, la programació contempla entrada i exhibició a les 13.30 hores i desafiaments taurins en horari vespertí el dilluns 19, dimarts 20, dimecres 21, divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24. També hi haurà bou embolat el dimarts 20, divendres 23 i dissabte 24.

El programa de festes complet estarà disponible en els pròxims dies.