• Organitzades per la Comissió de Festes, amb el suport de la Junta de Districte i el departament d’Escena Urbana i Política Festiva
  • Del 15 al 26 de juliol amb activitats per a totes les edats: jocs d’aigua, cercaviles, focs d’artifici, esmorzars, processons, espectacles musicals…

Gandia ha presentat la programació de les Festes Patronals de Beniopa i les activitats culturals que es celebraran del 15 al 26 de juliol. L’han donada a conèixer aquest matí el president de la Junta de Districte de la barriada, Nacho Arnau, acompanyat del tècnic del departament de Política festiva, Juanjo Reig, i la representant de la Comissió de festes de Beniopa, Mari Carmen Sánchez.

La festivitat l’encetarà el Premi de Poesia Pare Miret de Beniopa, hui divendres 15 de juliol, a les 20.00 h, al Centre Cívic la Quadra. Un esdeveniment que promou Saforíssims, Societat literària, amb el patrocini de la Junta de Districte de Beniopa i els departaments de Cultura, Escena Urbana i Política Festiva. La Festa de la Mare de Déu tancarà el 26 de juliol una programació molt variada on hi haurà activitats per a totes les edats: misses, jocs d’aigua, cercaviles, focs d’artifici, esmorzars, processons, espectacles musicals…

«Cal posar en valor l’esforç de l’Ajuntament, la Junta de districte i el departament de Política festiva, amb la Comissió de Festes, perquè després de la pandèmia s’aconseguisca confeccionar un cartell més que digne». Arnau també ha destacat l’esforç per a recuperar la Festa del Crist.

Entre tota la programació, destaquen els jocs d’aigua i parc infantil aquàtic de la Festa de la Magdalena (22 de juliol), la festa del merengue i la festa de la bromera dels “Lluïsos” (23 de juliol), les cercaviles de festeres del Sagrat Cor de Jesús (24 de juliol) i la gran festa aquàtica en la festa del Crist Empar (25 de juliol).

«Des del departament de Política Festiva apostem per donar suport a les tradicions arrelades a la música o el foc, com és el cas de les Festes de Beniopa», ha expressat Reig.

Finalment, la representant de la Comissió de festes ha convidat la ciutadania de Gandia a assistir-hi: «Després de dos anys teníem ganes de tornar a reviure les festes, a fer poble», ha conclòs.