• Unes festes en honor a Santa Marta. Del 24 al 31 de juliol 

La Vila Joiosa (Marina Baixa), esta a punt de viure la tornada de les Festes de Moros i Cristians, unes festes declarades d´Interés Turístic Internacional, on la població es un punt de trobada per a milers de persones que descobreixen en estes festes una combinació perfecta d´història, tradició i festa.

L´acte més important de les festes és el Desembarc Moro en la platja es viu la baixada de l´exèrcit cristià, l´ ambaixada mora. Consulta la programació de les Festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa 2022.

PROGRAMA DE MOROS I CRISTIANS 2022

Divendres, 15 de juliol

21.00 hores.   PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FESTES a la finca de La Barbera dels Aragonés.

21.30 HOMENATGE A JUAN VICENTE LLINARES PÉREZ pels seus 50 anys d’Ambaixador Beduí i representació de l’Ambaixada Beduïna.

Diumenge, 17 de juliol.

21.00 hores. CONCERT DE MÚSICA FESTERA a càrrec de l’Ateneu Musical La Vila Joiosa, a l’Auditori de la finca la Barbera dels Aragonés.

Divendres, 22 de juliol.

21.00 hores. CONCERT DE MÚSICA FESTERA a càrrec de L’Agrupació Musical Mediterraneo La Vila Joiosa, a l’Auditori de la finca la Barbera dels Aragonés.

Diumenge, 24 de juliol.

21.00 hores. INAUGURACIÓ DE LA IL·LUMINACIÓ ARTÍSTICA que embelleix els carrers de la nostra ciutat.

21.00 hores des de la seu de l’Associació Santa Marta, ENTRADA DE BANDES DE MÚSICA que recorrerà els carrers Ciutat de València, avinguda del País Valencià, Barranquet, fins acabar a la Barbera dels Aragonés, on s’interpretarà l’Himne Regional i es disparà una gran mascletà com a inici de les festes.

Dilluns, 25 de juliol.

20.30 hores. ENTRADA MORA, que s’iniciarà al carrer de Colom, continuarà per l’avinguda País Valencià i finalitzarà a la plaça de la Generalitat. Desfilaran les tropes amb l’ordre següent:Bandera de l’Associació Santa Marta, Tuaregs, Moros del Riff, Negres, Artilleria de l’Islam, Moros de Capeta, Moros Mercaders, Artilleria Mora, Moros Pak·kos, Guàrdia Negra, Beduïns, Pirates Berberiscos i el boato moro.

Dimarts, 26 de juliol

20.30 hores. ENTRADA CRISTIANA, que s’iniciarà al carrer de Colom, continuarà per l’avinguda País Valencià i finalitzarà a la plaça de la Generalitat. Desfilaran les tropes amb l’ordre següent: Bandera de l’Associació Santa Marta,Contrabandistes, Pirates Corsaris, Destralers, Llauradors, Almogàvers, Marinos, Caçadors, Voluntaris, Pescadors, Catalans, Artilleria Cristiana i el boato Cristià.

Cartell Oficial dels Moros i Cristians de la Vila Joiosa

Dimecres, 27 de juliol.

18.00 hores. Concentració de les companyies de Pescadors, Marinos, Pirates Corsaris i Contrabandistes a la glorieta del Barranquet, seguidament es dirigiran per l’avinguda del Varador fins al port per a l’embarcament dels festers.

19.00 hores. Concentració de tropes cristianes al parc del Censal enfront del carrer de Pizarro per a dirigir-se al recinte de la platja per a defensar el castell.

20.00 hores. A la platja, ALIJO DE CONTRABANDISTES I PIRATES CORSARIS, que malgrat l’intens combat i la resistència de les tropes cristianes arribaran als peus del castell on es donarà pas a l’AMBAIXADA CONTRABANDISTA, a les 20.30 hores.

21.00 hores. Des de la intersecció del carrer de Pizarro amb l’avinguda del País Valencià fins al castell situat al passeig del Dr. Esquerdo, PRESENTACIÓ DE TROPES MORES AL SEU REI i posterior AMBAIXADA BEDUÏNA.

Dijous, 28 de juliol.

03.00 hores, las Companyies mores baixaren per al Varadero fins al Port.

04.30 hores. BAIXADA DE L’EXÈRCIT CRISTIÀ per la Costera de la Mar fins el campament cristià.

06.00 hores. Toc d’alarma general en la platja, arribada de l’emissari davant del castell i lectura de l’al·legat. A continuació DESEMBARC MORO i acte seguit l’AMBAIXADA MORA.

18.30 hores, Concentració de tiradors a la Plaça de la Generalitat i baixada disparant per la Costera de la Mar.

20:00 hores. Concentració de les tropes mores a la plaça de la Generalitat i a les 20:30 hores concentració de les tropes cristianes per a baixar a l’acte de la Reconquesta. La baixada dels Moros per Cas Antic i els Cristians per la Costera La Mar.

21.00 hores. AMBAIXADA CRISTIANA, simulació de la batalla final entre el dos bàndolsi RECONQUESTA CRISTIANA DEL CASTELL. Tot seguit, DISPARADA DE VINT-I-UNA SALVES D’HONOR a càrrec de l’Artilleria Cristiana i pujada a l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció en acte d’ACCIÓ DE GRÀCIES a la nostra Patrona Santa Marta.

Divendres, 29 de juliol.

11.30 hores, des de la seu de l’Associació Santa Marta, eixida de la comitiva encapçalada per Banderers, Junta Directiva, Autoritats civils i tot fester i veí que hi vulga participar.

12.00 hores. MISSA SOLEMNE EN HONOR A SANTA MARTA a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció. .

20.00 hores. SOLEMNE PROCESSÓ EN HONOR A SANTA MARTA, en què la imatge de la nostra patrona recorrerà els carrers del centre històric acompanyada dels festers, autoritats festeres, civils i religioses i tots els devots i veïns que ho desitgen. La imatge serà portada als muscles per les dones i homes de la companyia Marinos i gent del poble.

00.30 hores. A la platja centre tindrà lloc el CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS DE SANTA MARTA.

Dissabte,30 de juliol.

13.00 hores. CONCURS DE PAELLES al recinte del mercat dels dijous.

Diumenge,31 de juliol.

20.00 hores. DESFILADA INFANTIL DE CARROSSES, que recorrerà els carrers Ciutat de Requena (gran parada), Eivissa, Colom, avinguda del País Valencià, Pizarro, avinguda Joan Carles I, carrer dels Germans Aragonés fins al carrer Huit de Maig.

Dilluns, 1 d’agost.

19.30 hores. MISSA EN MEMÒRIA DELS FESTERS DIFUNTS a l’Església del Crist Ressuscitat.

L’organització es reserva el dret de modificar els horaris i ubicació dels actes en qualsevol moment i sense avís previ.