• L´acte va inlcoure també el 86é Concert Fester i la presentació pública del nou sergent

El món fester de Bocairent es va reunir dissabte passat per retre homenatge als festers i les festeres que compliran 50 i 75 anys en actiu en 2024. L’acte, previst inicialment a la plaça de bous, es va haver de traslladar al pavelló esportiu per la situació meteorològica. No obstant això, va reunir autoritats, teixit cívic i veïnat en general per a acompanyar les 31 persones reconegudes, a qui l’alcalde, el rector i la presidenta de la comissió gestora de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai van lliurar les distincions.

En el cas dels festers amb 75 anys es va reconéixer la trajectòria de Francisco Puerto Belda, de la Filà de Marrocs, i de Juan Silvestre Sirera, de la Filà de Mosqueters. Pel que fa als festers i festeres amb 50 anys en actiu, les persones guardonades van ser: Agustí Molina Belda, Orestes Regal Fernández i Miguel Vañó Santonja, per la Filà d’Espanyoletos; Blas Molina Molina, Mª Teresa Puerto Calatayud, José Espinós i Sanz, Mª Consuelo Albero Campayo, Jose Antonio Ferre Beneyto, Josep Calatayud Beneyto, Francisco Sanz Calabuig i Vicent Sampedro Belda, per la Filà de Granaders; Miguel Ángel Palao Beneyto i María José Molina Botella, per la Filà de Contrabandistes; Remedios Molina Molina, Joan Antoni Molina García i Hilari Sempere i Cantó, per la Filà Terç de Suavos; Juan Mestre Navarro, per la Filà d’Estudiants; Francisco Blázquez Mayoral, José Mataix Lizandra, Joaquín-Filiberto Jornet Llobregat, per la Filà de Moros Vells; Vicent Ribera Bodí, Juan Antolí Cardós, Mª Ascensión Barrachina Castelló, Antonio Vañó Galvañ i Antonio Puerto Peidro, per la Filà de Marrocs; Vicent Verdú Doménech i Jaime Calabuig Pascual, per la Filà de Moros Marins, i Juan Cabanes Sempere i Antonio Santonja Beneyto, per la Filà de Mosqueters.

La segona part de l’acte va córrer a càrrec de la Societat Musical Vila de Bocairent, que va oferir el 86é concert fester amb la col·laboració de membres del Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub. Igualment, l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai va presentar el nou sergent major, Vicent Vicedo Giner, que agafa el relleu de Vicent Vañó Vañó. Aquest últim ostentava el càrrec des de 1984, de manera que el seu comiat va motivar una llarga ovació per part de totes les persones reunides al pavelló esportiu.

En el torn d’intervencions, Mar Sanchis, presidenta de la comissió gestora que dirigeix actualment l’associació, va felicitar les persones guardonades per “tota una vida festera” i va assenyalar l’alta participació en el conjunt de la programació del Panellet, en la qual s’incloïa també l’homenatge de dissabte. Al seu torn, l’alcalde de Bocairent, Xavi Molina, va destacar que l’acte posava en valor dos elements essencials de la festa: la música i les persones que fan possible els Moros i Cristians.