• Els dies 3,4,9 i 10 de setembre en l´escenari que s´instal·larà en la plaça la Mercè

El Festival Borriana Sona 2022 congregarà en la segona edició una àmplia representació del panorama musical borrianenc, amb 17 grups i solistes musicals locals que realitzaran concerts gratuïts durant 4 dies en les festes de la Misericòrdia.

Música a manta i bon ambient són els dos ingredients que combina el festival amb els 17 grups amb diferents estils cadascun d’ells, que seran els artífexs amb la seua música els dies 3, 4, 9 i 10 de setembre a partir de les 18 hores en l’escenari que s’instal·larà en la plaça la Mercè, en què tindran lloc totes les actuacions i on s’instal·larà una zona de barra.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha assegurat que Borriana Sona 2022 suposa “la major aposta fins avui pels grups locals”, i ha explicat que es tracta d’una iniciativa “en què s’han obert les portes a tots els grups i solistes de la ciutat i, finalment, en seran 17 els que conformen aquesta edició”.

Per a la responsable de Festes un programa musical «sense precedents”, ja que “no sols conjumina artistes i cultura local, sinó que a més és gratuït i són quatre dies amb gran participació tant de públic com de músics que crec quer es vorà recompensada amb la calor del públic. Considerem que dins de la programació de les festes en honor a la nostra patrona, la joventut, la música i els nostres artistes havien de tindre un espai exclusiu”.

L’objectiu, segons ha aclarit, no és un altre que dinamitzar les festes i fer costat als grups locals en la tornada als escenaris després dels difícils anys imposats per la pandèmia. “És un festival que vol revaloritzar la música que es fa a nivell local com a mostra dels diferents estils de música”, ha indicat.

 📎 RELACIONAT 

 La Fumiga i Efecto Pasillo els plats forts de les Festes de la Misericòrdia de Borriana 

Lluïsa Monferrer ha manifestat que els i les joves “són una part molt important de la nostra societat i des de l’Ajuntament apostem clarament per ells, i en atenció a les seues demandes els oferim un programa d’oci d’acord amb les seues expectatives i motivacions”. Per això, ha afirmat, “quan vam començar a elaborar el programa de festes de la Misericòrdia, des del primer moment vam considerar la diversificació d’actes i que la joventut havia de ser un públic clau en la nostra programació».

Programa

Les portes del Borriana Sona 2022 s’obriran al públic gratuïtament a la plaça de la Mercè el dissabte 3 de setembre a les 18 hores amb les actuacions dels grups Llop&Cerezuela, Andrea Alcalá&Fernando Redondo, el cantautor Ángel Cerezuela amb el seu pop-folk, i F&F.

El diumenge 4 de setembre també a les 18h i sobre el mateix escenari serà el torn per a la vesprada musical dedicada a la rumba i el flamenc en totes les seues variants, des del flamenc base fins al rock flamenquitzat, amb Taranto, Rumbología, Trébede i Patxi Ojana.

El divendres 9 de setembre pujarà a l’escenari el rock de Black London, el cantant, guitarrista i compositor de música rock Juanma García, el pop de Tatiana Javaloyes i The Handsomes Wagon.

Finalment, tancaran el festival el dissabte 10 de setembre, el rock de la mà de Salvando a María, Dia 13, El Suizo, el punk-rock amb alguns matisos de pop de PUK 2, i com a punt final la varietat de gèneres, des d’electrònica, indie o punk del grup Aina Palmer.

La responsable municipal de Festes ha agraït la participació de tots els grups que han respost a la crida amb gran il·lusió de tots els participants en aquesta iniciativa i ha avançat que en les pròximes edicions del festival Borriana Sona es continuarà en aquesta línies de “donar veu a grups, músics i solistes de la nostra ciutat”.