• Consulta la programació de les Festes de Sant Pere
Ha arribat el moment de començar a preparar els actes que se celebraran per a homenatjar el patró de Catadau, Sant Pere. Mostra d’això és que Catadau ha presentat el programa d’actes de Sant Pere 2022, que se celebrarà del 24 de juny al 3 de juliol.
 
Un programa que ve carregat d’actes i que després de dos anys marcat per la COVID-19, les festes de Sant Pere tornen a celebrar-se en tota la seua esplendor.
 
D’aquesta manera, aquesta programació festiva començarà el divendres 24 de juny amb el Concert de la Unió Musical de Catadau en honor a Sant Pere, que comptarà amb l’espectacle ‘Rebobinando, el mejor pop de los 80’. Aquest concert tindrà lloc, a les 22.00 hores, en l’avinguda Santa Bàrbara.
 
La programació en honor al patró de Catadau, continua el dilluns 27 de juny amb una exhibició de Pilota Valenciana, a càrrec de l’equip local Ovocity Marquesat, que tindrà lloc a les 19.00 hores al carrer Major.
 
El dimarts 28 de juny, vespra de Sant Pere, a les 12.00 hores, tindrà lloc el tradicional volteig de campanes que anunciarà a la població la festivitat del seu patró. A la vesprada, a les 19.30 hores des de la Casa de la Cultura eixirà la cercavila que anuncia les festes patronals en honor a Sant Pere, que comptarà amb la participació de la Unió Musical de Catadau. A les 20.00 hores, tindrà lloc la inauguració de l’Escola de Música i de la seu del Grup Cultural La Lluna.
 
La plaça de l’Om acollirà a les 21.00 hores, les danses en honor a Sant Pere que seran a càrrec del Grup Cultural La Lluna i la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Xamosia.
 
A partir de les 23.30 hores, l’avinguda Santa Bàrbara acollirà l’actuació de l’orquestra Nexus i sobre les 00.30 hores tindrà lloc l’elecció de la Regina de les Festes d’Agost 2022 i el President dels Clavaris de Santa Bàrbara 2022. A més, es presentarà el cartell de les Festes d’Agost 2022.
 
El dimecres 29 de juny, Dia de Sant Pere a les 11.30 hores tindrà lloc la cercavila de recollida de la Regina de les Festes 2019 amb la Cort d’Honor 2019, President i Clavaris de Santa Bàrbara 2019, Festeres i Clavaris 2022 i a continuació, se celebrarà la missa en honor a Sant Pere.
 
Una vegada finalitzada l’eucaristia, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Catadau acollirà la proclamació de la Regina de les Festes i President dels Clavaris 2022.
 
Per a posar punt i final al dia del patró de Catadau, a les 21.00 hores tindrà lloc la processó en honor a Sant Pere que eixirà des de l’església Sant Pere Apòstol. A continuació, un castell de focs artificials en la plaça de la Pau acomiadarà les festes de Sant Pere 2022.
 
Aquest cap de setmana, la localitat celebrarà la festa ‘Allargant Sant Pere’ que tindrà lloc la matinada del diumenge 3 de juliol en el CEIP Miguel de Cervantes i que organitzaran les Festeres i Clavaris 2022.