• La Federació Junta Fallera de Sagunt ha celebrat este divendres a la vesprada l’acte de proclamació, mentre que el 2 de juliol el Teatre Romà acollirà l’exaltació

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha proclamat esta vesprada en el saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt a les noves Falleres Majors de Sagunt i el Camp de Morvedre per a l’exercici 2019-2020. Claudia Ramón, com a Fallera Major, i Maite Nebot, com a Fallera Major Infantil, han sigut proclamades com les màximes representants de les falles de la ciutat i de la comarca.

A l’acte, que ha comptat amb una gran afluència de públic, també han assistit regidores i regidors de la Corporació Municipal. Així mateix, han estat presents representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt i el seu president, Ramón Jarque, representants d’ajuntaments d’altres localitats i entitats.

Darío Moreno ha lliurat el quadre acreditatiu, així com de les pintes oficials amb l’escut de la ciutat a les falleres majors. L’alcalde ha donat l’enhorabona a Claudia Ramón i Maite Nebot i els ha desitjat un bon regnat «des d’aquest instant sou la més bella imatge de l’essència de les festes josefines del Camp de Morvedre. Des d’ara sou les Màximes Representants d’una festa que agermana a la ciutat, a través de cadascuna de les comissions falleres i cada acte que plena de vida la ciutat durant tot l’any».

Moreno ha assegurat que «en aquesta terra de pólvora i sol, les Falles són molt més que una festa. Són tradició, forma part del nostre ésser, d’eixa essència mediterrània que portem endins i que batega en cada casal, en cada desfilada i en cada cercaviles. Per això, vibreu a cada pas, enorgullir-vos de representar-nos a tots i totes a cada moment del camí. Enguany, és el vostre any, i estic segur que vosaltres aconseguireu que transcendisca, quedant recollit amb lletres d’or en la història de les Falles del Camp de Morvedre».

Per la seua part, el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Ramón Jarque, ha indicat que «estos actes sempre son molt esperats per a tots i totes nosaltres, però enguany encara és més especial, perquè després de tres anys allunyats per la pandèmia, novament tornem a sentir la calor i la bona acollida de la gent». Al que ha afegit que «avui comença el desitjat regnat de Maite i Claudia i no tenim dubte de que ens representareu amb l’honor que aquest càrrec vos brinda».                  

A més, a les 21.15 hores es dispararà un castell de focs artificials en la zona Nord del Palància, encarregat a la pirotècnia Lluch y Zarzoso. Posteriorment, es realitzarà un vi d’honor en Faura.