• Un espectacle de 34 minuts amb 1.900 kilograms de pòlvora en 16.500 peces de foc

Ricardo Caballer i Daniel Claver presentaren a l’Ajuntament de Sueca la setmana passada la proposta més ambiciosa del Piromusical des que es realitza. L’espectacle, que va començar a celebrar-se als anys 2000, enguany celebrarà el seu 20 aniversari després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Es farà el 10 de setembre, a les 23 hores, a l’estadi municipal Antonio Puchades.

A l’inici de la presentació, l’equip de pirotècnics rememoraren tot el que havien aconseguit. «Aquest Piromusical és molt especial. Preparant l’aniversari he anat recordant tot pel que hem passat i hem aconseguit. Vull dir, l’interés per la pirotècnia me’l va despertar el Piromusical, no fer mascletades ni castells. Això abans no ho havia fet ningú, i ara és molt emotiu estar treballant en el 20 aniversari» va dir l’encarregat del Piromusical, Ricardo Caballer, al que Daniel Claver li va voler afegir: «Fixeu-vos que abans no hi havia instruments per fer res. En la primera edició muntàrem els amplificadors amb diversos carros situats per tot l’estadi. Uns equips que funcionaven amb motors de gasoil, cadascun! Imagina com sonava això… Ara s’ha millorat molt, és tot un fenomen mundial».

A més, Ricardo Caballer va ressaltar l’ambiciosa edició d’enguany: «Hem d’adonar-nos que aquesta edició tindrà 24 ordinadors coordinant-ho tot, hi haurà 16.500 peces de foc, 1.900 kilograms de pólvora, 34 minuts de Piromusical… De 700 línies d’acció que tenia el primer Piromusical hem passat a tenir-ne 13.113 programades… Vull dir, això és segur que serà rècord europeu com a mínim! Ara ens queda resar el que calga perquè ens bufe de ponent i hi haja poca humitat. Per favor, que faça bon temps!».

Presentació del PIromusical. D´esquerra a dreta (Daniel Claver, Ricardo Caballer, Dimas Vázquez i Gema Navarro)

A l’acte també hi participava la regidora de festes, Gema Navarro, qui va agrair la dedicació dels pirotècnics i va anunciar els detalls de l’acte: «Un any més volem celebrar la confiança que posa l’Ajuntament de Sueca en Ricardo Caballer, en una edició en la qual s’ha treballat molt més que les anteriors. Enguany el Piromusical estarà basat en els 20 anys de recorregut, amb les millors cançons passades i millorades per l’aniversari. Serà el 10 de setembre a les 23 hores, però demanem a tota la ciutadania que es presente allí vora les 22 hores i poc, ja que per motius de seguretat les portes es tancaran a les 22.45 hores».

La regidora va anunciar, també, que les entrades estaran a la venda a partir del 22 d’agost al Tourist Info de Sueca i de les Palmeres. Costaran 2 euros per als residents de Sueca. La gent de fora del municipi haurà de comprar-les a través del web que habilitarà l’ajuntament i costaran 15 euros. «Sabem que és un poc car, però tenim l’aforament limitat per motius de seguretat», va dir la regidora Gema Navarro. En passades edicions entraren a l’estadi fins a 20.000 persones, però per a garantir-se la seguretat dels espectadors fa uns anys es va limitar a 7.300 assistents.

«Hem invertit enguany una miqueta més en este espectacle per tractar-se del 20 aniversari i després de dos anys de pandèmia, les persones segueixen desitjant un gran piromusical, un dels actes més seguits de les nostres Festes Majors», va afegir.

Cartell de l´edició 20 del piromusical de Sueca

A la cloenda, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va destacar la importància del Piromusical en les Festes Majors del poble: «Aquest espectacle forma part de la idiosincràsia de Sueca. Conjuntament amb la Mostra Internacional del Mim i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca formen uns pilars a les nostres festes que guareixen de diversió al poble, i projecten la imatge de Sueca per tot arreu. Enguany havíem de llançar un poc més de pólvora, ja no per ser any electoral sinó per celebrar l’aniversari. Estem segurs que tindrem el Toni Puchades de gom a gom».

Finalment, es va recordar que després de l’espectacle es podrà veure el tribut internacional a ABBA a l’escenari de l’avinguda de l’Albufera; ja que s’ha traslladat l’entaulat del recinte de concerts fins allí per facilitar l’accés a la gent que torne de l’estadi. En acabar hi haurà macro-discomòbil. Altrament, els més majors tindran l’bra teatral i musical del grup Geriàtrik a la plaça de l’ajuntament.