• La «poalà», la careta de la Moma i la pluja de pètals són els elements del cartell, que es pot arreplegar a partir de demà, en la llibreria municipal en la plaça de l´Ajuntament

El cartell anunciador de la festa del Corpus d’enguany, de l’artista plàstic i il·lustrador Miguel Hache, fusiona elements simbòlics de la festa grossa de València com ara la ‘poalà’, la careta de la Moma, i la pluja de pètals. Esta imatge gràfica, que convida la ciutadania per gaudir d’esta celebració, també il·lustrarà els programes de mà. I com a novetat, de manera animada, estarà als mupis digitals que estan repartits per tota la ciutat.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha participat esta vesprada en la presentació d’esta imatge, en el Saló de Cristall de la casa consistorial, on també s’ha donat a conéixer la publicació anual ‘Els Papers del Corpus’, que cada any arreplega les xarrades divulgatives celebrades l’any anterior i que permet disposar d’una bibliografia que aprofundeix en el coneixement de la festa grossa.

Pel que fa a la imatge que il·lustra el cartell del Corpus, Carlos Galiana ha explicat que “esta conjuga diferents elements que resumixen esta festa: la “poalà”, que és un dels moments més divertits de la festa, quan al carrer de Cabillers la gent llança poals d’aigua en un moment de la cavalcada del convit; la careta de la Moma, que representa la virtut i protagonitza la tradicional ‘dansà’ amb els set pecats capitals; i la pluja de pètals amb què la ciutadania rep la Custodia del Santíssim Sacrament al seu pas pels carrers de la ciutat”.

Carlos Galiana ha destacat el treball del dissenyador Miguel Hache, un valencià amb àmplia trajectòria com a autor de falles infantils, cartells i il·lustracions per a diverses publicacions “i que enguany, amb el seu treball, ens invita a gaudir del nostre patrimoni cultural festiu”, i ha manifestat que tant este cartell com la nova edició d’’Els Papers del Corpus’ es podran arreplegar a partir de demà, dimarts 7, en la llibreria municipal de la plaça de l’Ajuntament.

‘Els Papers del Corpus’ enguany recull la xarrada de la doctora en Història, Inmaculada Rodríguez, sobre els orígens de la festa i la del doctor en Estudis Humanístics, Raül Sanchis Francés, sobre els gegants i els nanos.

Amb motiu de la festa del Corpus, la Regidoria de Cultura Festiva també ha organitzat les xarrades del cicle «De la festa, la vespra», on diversos especialistes aprofundiran en diferents aspectes de la festivitat. Així, en el marc de la Capitalitat Mundial del Disseny, el dissenyador i director d’art Ibán Ramón farà un repàs dels cartells anunciadors del Corpus valencià fent un recorregut per l’aportació de les últimes dècades. Per la seua banda, la tècnica de Belles Arts i Museus de la Generalitat, Concha Ridaura, parlarà sobre la protecció patrimonial de la Casa de les Roques i les Roques del Corpus. Les dos xarrades tindran lloc demà, dimarts 7, i dijous 9 de juny, a les 19 hores, al saló d’actes del Museu de la Ciutat.

En l’acte de hui també han participat, entre altres membres d’Amics del Corpus, el seu president, Paco Esteve, i l’autor del cartell del Corpus, Miguel Hache.