En la vesprada del dissabte 4 de juny la Falla Antonio Molle-Gregorio Gea de Mislata es va vestir de gala per a celebrar una data tan important com el seu 50 aniversari.

Va ser a la Sala Canal on aquesta Comissió va poder reunir 50 anys d’una vida fallera amb una trajectòria des dels seus començaments en 1972 fins al 2022.

L’acte, carregat d’emocions, va donar principi amb la lectura per part del secretari de la primera acta de constitució de la Falla i va transcórrer amb la desfilada de nombroses falleres majors i presidents, tant de la comissió major com infantil, que han representat a la Falla al llarg d’aquestes últimes 5 dècades i l’han feta que perdure fins hui en dia. I així ho manifestava la presidenta actual i primera Fallera Major, Mª Teresa Martínez, “reunir la primera Fallera Major Infantil de 1972 amb la de l’any 2022 és molt emocionant, ha sigut un acte de germanor entre diverses generacions”.

Per part de la Presidenta al costat del secretari se li va anar imposant a cadascuna de les falleres majors i presidents la insígnia acreditativa de l’efemèride, mentre que s’anava recordant els millors esdeveniments ocorreguts en cadascun dels exercicis fallers.

La Gala va comptar amb la presència de José Luis Vaello, el que fora secretari general de JCF, per a fer les funcions de mantenidor i transmetre unes emotives paraules a aquesta comissió.

També va assistir el president de la Interagrupació de Falles de València, Guillermo Serrano, qui va agrair la invitació a un esdeveniment històric per a aquesta Comissió, així com l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández, el regidor de Falles, Teo Núñez i la regidora de cultura, Pepi Luján. L’alcalde va tindre l’oportunitat de traslladar la més enhorabona per part de tota la corporació municipal a una històrica Falla que manté visca les tradicions valencianes en la població.

Així mateix va voler acompanyar a aquesta comissió la Fallera Major de València, Carmen Martín, i la seua Cort d’Honor, a la qual se li va obsequiar amb la insígnia commemorativa com a la resta de convidats.

La celebració va concloure amb la presentació d’una nova Senyera i el lliurament de la qual ha perdurat fins ara, mentre sonava l’himne regional.

Finalment un sopar va posar punt i final a aquesta intensa gala commemorativa.