• Les restriccions comencen des d’este divendres, 6 d’octubre a les 22:00 hores, i afecten l’estacionament en determinats carrers de la ciutat
  • El dispositiu es prolongarà durant quatre dies i conclourà amb la finalització de les manifestacions

L’Ajuntament de València ha preparat un dispositiu especial de regulació del trànsit amb motiu dels actes commemoratius de la festivitat del 9 d’Octubre que es prolongarà durant quatre dies i començarà este divendres, 6 d’octubre, amb restriccions d’estacionament en determinats carrers de la ciutat.

En este sentit, estarà prohibit estacionar des de les 22:00 hores del divendres 6 i fins a la 1.00h del dilluns 9 en ambdós sentits i part central del passeig de l’Albereda entre la plaça de Saragossa i el pont de les Flors; i al vial del passeig de l’Albereda entre plaça de Saragossa i del General Gil Dolz. A més, des de les 6:00 hores del diumenge 8 i fins a la 1:00h del dilluns 9 no es podrà estacionar a la plaça d’Amèrica (paral·lel a l’antic llit del riu Túria), entre el pont d’Aragó i el pont de la Mar; i en la plaça d’Amèrica (sentit oposat) entre Sorní i Serrano Morales.

També tenen restriccions d’estacionament, des de les 15:00 hores del diumenge 8 i fins a la 1:00h del dilluns 9, els carrers de Serrano Flores (banda esquerra) entre el passeig de l’Albereda i Finlàndia i el carrer d’Albentosa a ambdues bandes (accés a la caserna militar –zona reservada-).

Així mateix, diumenge 8 d’octubre, es regularà el trànsit des de les 10:00 hores del matí amb motiu de la desfilada i alardo de Moros i Cristians fins a les 14:00 hores i afectarà a la plaça del Mercat, l’avinguda de Maria Cristina i la plaça de l’Ajuntament.

La jornada del diumenge finalitzarà a les 23:59 hores amb el dispar del castell de focs artificials al passeig de l’Albereda (entre la plaça de Saragossa i el pont de les Flors). Els talls al trànsit en els accessos a l’Albereda tenen previst iniciar-se a les 21:00 hores i es tancarà la parada de metro de l’Albereda a les 23:00 hores.

Processó cívica del 9 d’octubre

Respecte als actes del dilluns 9 d’Octubre, dia gran de la festa, el trànsit es regularà de 12:15 a 14:00 hores amb motiu de processó cívica, que discorrerà pels carrers següents: plaça de l’Ajuntament, Barques, Poeta Querol, Marquès de Dosaigües, carrer de la Pau i plaça de la Reina. En arribar a la Catedral, l’entrada es farà per la Porta dels Ferros i l’eixida per la plaça de l’Almoina per a continuar pel carrer del Palau, de les Avellanes, carrer de la Mar, Sant Vicent Ferrer, Comèdies, carrer de la Pau, plaça d’Alfons el Magnànim, Pintor Sorolla, Barques i finalitzar en la plaça de l’Ajuntament.

A més, 17:00 a 22:00 hores se celebrarà la XIX Entrada Mora i Cristiana que afectarà als carrers de la Pau, Marquès de Dosaigües, Poeta Querol, Barques, plaça de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo.

Pel que fa a les manifestacions del 9 d’Octubre, els itineraris de les mateixes són els següents: d’una banda, la manifestació “Acció Cultural” discorrerà des de les 18:00 a 21:00 hores per la plaça de Sant Agustí, Xàtiva, Colón, Cerdà de Tallada i Alfons el Magnànim. I d’altra, la manifestació “Coordinadora Obrera Sindical”, que farà el seu recorregut des de les 18:00 fins a les 22:00 hores per la plaça de Sant Agustí, Xàtiva, Colón, Porta de la Mar, Navarro Reverter i plaça d’Amèrica.