Fotografia: Directiva de Junta Central Fallera 2022-2023 | Armando Romero (JCF)


 

  • Ha sigut durant el Ple de constitució de la Junta Central Fallera, que s´ha celebrat este dimarts

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha presentat durant el Ple de constitució de l’entitat celebrat este dimarts, la Junta Directiva de l’organisme autònom municipal per a l’exercici faller 2022-2023, en la que continuen en els seus càrrecs Carmen Blasco com a secretària general, Cristina Estévez com a vicepresidenta 1ª, María Tomás com a vicepresidenta 2ª, Lucía Morales com a vicepresidenta 3ª, Inma Guerrero com a vicepresidenta 4ª i Carmen Martínez com a coordinadora general, i a la qual s’incorpora María Torras com a vicepresidenta 5ª i responsable de l’àrea de Cultura i Publicacions.

Galiana ha agraït a totes les persones que enguany no continuen en la casa gran i ha desitjat “sort i encerts” a les que s’incorporen. “És un exercici per a posar el comptador a zero, comença un nou exercici ple d’il·lusió i ganes per fer coses, un exercici més normal”, ha destacat, alhora que ha valorat les lliçons apreses durant la pandèmia que faran que ara “isca tot més rodat”.

El president de Junta Central Fallera ha indicat que durant este exercici s’abordarà la reforma del reglament faller, i ha anunciat que al pròxim Ple portarà una proposta per a modificar el reglament de règim intern de Junta Central Fallera. “Hem de modificar-lo per a començar a treballar”, ha puntualitzat.

El Ple de Junta Central Fallera ha aprovat les normes d’elecció de les Falleres Majors de València de 2023, la proposta de baremació i normes de classificació de falles de 2023, així com que el període de presentació de projectes i pressupostos de les falles 2023 siga entre el 14 de juny i el 12 de juliol de 2022.

Pel que fa a l’informe de les delegacions, l’àrea de Festejos ha informat de l’obertura del termini per a inscriure’s en la primera fase dels campionats de truc, parxís i dominó. La primera fase és la que realitzen els sectors fallers. La inscripció es farà mitjançant un escrit dels delegats del sector i s’enviarà per mail fins al 26 de maig. Conclosa esta fase, els sectors entregaran el nom la comissió guanyadora al costat de la fulla de credencials fins al 22 de juny. El sorteig per a la següent fase es realitzarà el 27 de juny a les 19.00 hores en Junta Central Fallera. Quant al concurs de playbacks, a principis del mes de juny es realitzarà una primera reunió amb les comissions interessades per a començar a treballar les bases i inscripcions.

La delegació de Mitjans i Comunicació ha realitzat un balanç més que positiu de la celebració de les Falles de 2022. Davant el repte en majúscules que suposava, l’equip ha cobert tots i cadascun dels actes, ha nodrit d’informació continua i constantment als mitjans de comunicació i ha alimentat de continguts les 24 hores del dia les xarxes socials corporatives. Mostra d’això és que des de finals del mes de febrer s’han publicat més d’un centenar de notícies al web i durant el mes de març s’ha arribat a 11 milions d’impressions en Instagram, on s’han publicat 104 posts i s’han fet 59 vídeos en directe i 1.200 stories. A Twitter s’han aconseguit 1.100.000 impressions i a Facebook, 1.088.425. A més, durant estos darrers mesos s’ha consolidat el treball com a gabinet de comunicació. Finalment, ha agraït a totes les persones i delegacions de la casa que els han facilitat la seua tasca. Ara comença un nou exercici en què l’equip de Mitjans tractarà de consolidar i perfeccionar tot el treball que ha realitzat el passat any, aprofitant la recuperació de la celebració de tots els esdeveniments i la normalitat organitzativa que això suposa.

La delegació de Solidaritat i Inclusió valora l’èxit de la Gala de la Solidaritat celebrada el passat mes d’abril, durant la qual es va reconèixer els projectes de les comissions Carrera Malilla-Illa Cabrera, Port de Silla, barri Sant Isidre, Mont de Pietat, Marià Benlliure de Burjassot i Heroi Romeu Alberic. Per altra banda, ha informat que els dies 3, 4 i 5 de maig s’ha realitzat una recollida de material i aliments de primera necessitat a favor de la Federació d’Associacions d’Ucraïnesos a Espanya, amb gran participació de les comissions falleres a les quals ha agraït el seu bon acolliment a la convocatòria. Finalment, el pròxim divendres, la delegació assistirà al lliurament de diplomes a favor de les comissions falleres que han participat en la primera campanya solidària fallera contra el càncer infantil i la recaptació de la qual es destinarà íntegrament a la línia d’investigació relacionada.

La delegació d’Infantils ha informat que el passat 3 de maig es va obrir el termini d’inscripcions per al 51 concurs de dibuix de Junta Central Fallera. El termini finalitza el pròxim 23 de maig i el concurs tindrà lloc el 5 de juny a les 10.00 hores al Parc Central. En esta edició els xiquets participants en les categories A, B i C.

La delegació d’Esports ha informat felicitat al col·lectiu per la participació en els campionats de l’exercici 2021-2022, durant el qual s’ha experimentat un creixement d’un 25% en el nombre de participants en els diversos esports. Per altra banda, ha indicat que ha finalitzat el termini d’inscripció per als campionats de One Wall infantil i adult i de nou s’ha incrementat la participació, tant en categoria infantil (25 participants) com en adulta (18 participants). El campionat es durà a terme el diumenge 22 de maig a les 09.00 hores en el trinquet de Borbotó. A més, el 22 de maig finalitzarà el termini per a inscriure’s als campionats de frontenis, frontó a mà, futbol sala, futbol 7 i pàdel. El campionat de frontenis i frontó a mà es realitzarà el diumenge 29 a les 9.00 hores en el poliesportiu de Massalfassar. Per últim, el 27 de maig finalitzarà el termini per a inscriure’s en el campionat de pilota valenciana.

La delegació de Falla ha informat al Ple de la celebració de la Gala de l’Artista Faller que va tindre lloc en l’hemicicle de l’Ajuntament de València, en la qual es van entregar premis als guanyadors dels primers premis de secció, enginy i gràcia i millors ninots de secció en l’Exposició del Ninot 2022. L’acte va retre homenatge a l’artista Manolo Algarra.

La delegació de Juvenils ha informat que continuen obertes les inscripcions en la Secretaria Virtual per al campionat de eSports, fins al 25 de maig. El torneig se celebrarà els dies 28 i 29 de maig en la seua modalitat online i la fase final serà en Las Naves el 4 de juny. També es treballa en una sèrie d’activitats que es desenvoluparan al llarg de l’exercici, com ara el concurs d’Influencers Fallers, Cultura i tradicions, la Plantà Verda, playbacks, futbolí, escacs, Scape Room i Realitat Virtual.

Estem oberts a qualsevol suggeriment per part de les falles per a continuar avançant en activitats per als joves en el nostre email: juvenils@fallas.com

JCF 2022-2023

Directiva de Junta Central Fallera

COORDINADORA GENERAL | Carmen Martínez Ferrer
Llicenciada en Dret, especialitat de Dret Privat. En el seu currículum compta també amb cursos de Doctorat en Departament de Dret Civil: “Teoria General. Aplicació i eficàcia de les normes. Garanties Reals”. Actualment treballa com a oficial en la notaria de Don Miguel García-Granero Márquez a València des d’octubre de 1999.
Tanmateix, va fer oposicions a judicatura i va ser secretaria judicial en provisió temporal en el Jutjat de primera instància i instrucció nº3 de Carlet, en Jutjat de primera instància i instrucció nº1 de Catarroja i en el Jutjat de primera instància i instrucció nº1 de Sant Vicent del Raspeig. Cal destacar també el seu lloc com a jutge substituta en els Jutjats de primera instància i instrucció d’Alzira.
Formada en diversos àmbits, Carmen Martínez ha participat en jornades i seminaris relacionats amb la nova llei de Jurisdicció Contenciós Administratiu així com també la llei d’ordenació i supervisió de les assegurances privades i el contracte de l’assegurança.
És la coordinadora general de Junta Central Fallera des de l’exercici 2020-2021.

SECRETÀRIA GENERAL | Carmen Blasco Lucas
Pertany a la comissió Josep Mª Bayarri-Els Isidros des del 2012, una falla de la qual ha sigut presidenta. Anteriorment, va ostentar el càrrec de fallera major en dos ocasions. La seua trajectòria en aquesta comissió del sector Olivereta és molt àmplia: delegada de mitjans, delegada de loteria i delegada d’infantils i juvenils.
Està en possessió del Bunyol d’Or ja que, amb anterioritat, va ser fallera de la comissió Mont de Pietat de Xirivella on ja va formar part de la directiva com a vicesecretària. Va formar part del jurat de la Fallera Major Infantil de València de 2020-2021, Carla García Pérez.
La seua trajectòria professional està molt lligada a la gestió empresarial. És tècnica Auxiliar Administrativa 1r Grau de Formació Professional i Administrativa 2n Grau de Formació Professional.
Actualment treballa en l’Associació d’Empreses de Consultoria Terciari Avançat Comunitat Valenciana on va començar com a secretària tècnica fins a promocionar a gerent/directora. Entre les seues funcions dins de l’empresa es troba el departament d’administració, amb temes de facturació, comptabilitat i labors del departament comercial. Tota una experta en la gestió de projectes.
És la secretària general de Junta Central Fallera des de l’exercici 2020-2021.

VICEPRESIDENTA PRIMERA | Festejos i Actes Oficials, i Juntes Locals | Cristina Estévez Mariñas
Fallera de la comissió Llorers-Arquitecte Lucini des de l’any 1998. És vocal electa pel sector Saïdia des de 2011 i també forma part d’una altra comissió del cap i casal, més concretament de Fèlix Pizcueta-Ciril Amorós.
Durant els tres exercicis que ja va formar part anteriorment de la Directiva de l’organisme autònom municipal va estar al capdavant de Protocol i Relacions Públiques. Va ser també jurat de la Fallera Major de València de 2012, Sandra Muñoz Pérez, i jurat de la Fallera Major de València de 2018, Rocío Gil Uncio.
L’exercici 2019-2020 va rebre la major recompensa que atorga Junta Central Fallera, el Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer.
Amb el Grau en Relacions Públiques i Protocol, la seua trajectòria professional s’ha centrat en l’organització de grans esdeveniments, treballant durant més de 20 anys tant en el sector privat com en el públic.
Actualment desenvolupa la seua labor com a responsable d’esdeveniments a Palau Alameda.
És la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Festejos i Actes Oficials de Junta Central Fallera des de l’exercici 2020-2021, i enguany es fa càrrec de l’àrea de Juntes Locals.

VICEPRESIDENTA SEGONA | Mitjans i Comunicació, Solidaritat i Inclusió, i Patrimoni | María Tomás López
Fallera de la comissió Sant Ignasi de Loiola-Jesús i María del sector Botànic-La Petxina, de la qual va ser fallera major infantil en 1995 i fallera major en 2009, i on ha format part de la directiva en la qual sempre ha exercit càrrecs relacionats amb el protocol i els mitjans de comunicació. Té en possessió el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer.
Tanmateix, va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València de 2010. Ha sigut jurat de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València de 2014 i jurat de falles en diverses ocasions. A més, ha exercit com a jurat de playbacks i de l’elecció de la Fallera Major de la Junta Local de Catarroja, població en la qual també va ser mantenidora.
Abans de ser vicepresidenta, a Junta Central Fallera ha sigut delegada de Mitjans i Comunicació i el mes de maig de 2020 va ser triada vocal electa pel Sector Botànic-La Petxina, estrenant-se en aquest càrrec.
Llicenciada en Periodisme i en Comunicació Audiovisual i Màster de Professora en Secundària. En la seua trajectòria professional es troben mitjans de comunicació com ara RTVV, La 8 Mediterráneo, Mediapro o À Punt Mèdia, on es troba treballant ara mateix. En tots estos mitjans ha desenvolupat tasques com a reportera d’esports, presentadora d’informatius i editora en programes esportius i de festes i tradicions, així com també de redactora i reportera en programes d’entreteniment i actualitat.
És la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Mitjans i Comunicació i Solidaritat i Inclusió de Junta Central Fallera des de l’exercici 2020-2021, i enguany es fa càrrec de l’àrea de Patrimoni.

VICEPRESIDENTA TERCERA | Protocol i Relacions Públiques | Lucía Morales López
Cordovesa de naixement, València és la seua terra des que va casar-se a 1991. Lucía Morales pertany a la falla Avinguda Regne de València-San Valer des de l’any 2000, desenvolupant càrrecs en la directiva com ara delegada d’Infantils, Loteries, Festejos i Agrupació. Una llista a la qual s’ha d’afegir el seu càrrec de Fallera Major en els exercicis 2004 i 2013. Posseeix el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer.
Es defineix com una fallera amb una forta tradició familiar ja que, a més de la presidència del seu marit, el seu fill ha ostentat la presidència infantil en dos ocasions. No obstant això, la seua filla, Lucía Serrano Morales, és una de les privilegiades que ha format part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València en 2018, càrrec al qual va optar després de ser fallera major de la seua comissió l’any anterior. Una experiència que sens dubte és el millor preludi per a desenvolupar el seu càrrec en la Directiva de Junta Central Fallera.
És auxiliar d’infermeria amb més de dues dècades d’experiència i actualment treballa en una clínica dental.
És la vicepresidenta de Junta Central Fallera i responsable de l’àrea de Protocol des de l’exercici 2020-2021.

VICEPRESIDENTA QUARTA | Infantils, Juvenils i Esports | Inma Guerrero Bolinches
Fallera de la comissió Borrull-Túria, és una de les grans actrius que ha donat el Teatre Faller. I no és un dir. Inma és l’actriu amb més ‘saragüells’ en les seues vitrines, amb un total de 11. Potser per això, va ser la gran propulsora del Teatre Faller durant la seua etapa com a Vicepresidenta de l’àrea de Cultura de Junta Central Fallera.
Amb una dilatada trajectòria fallera, Inma Guerrero també ha format part de Quart-Túria i de Doctor Sanchis Bergón-Túria, altres dos comissions del seu benvolgut sector Botànic-La Petxina. En la primera d’elles va ser la primera dona en accedir a un càrrec directiu. Entre els reconeixements que si han concedit destaca el Premi Manolo Latorre atorgat per la comissió Borrull-Socors, un guardó pel seu compromís i contribució al món faller, sobretot en aspectes culturals. De fet, ara mateix, és la Delegada de Cultura de la seua falla. A eixe premi cal afegir també el Regi d’Or de la Falla Pau-Reina-Sant Vicent i el Bernarda de la Falla Sevilla-Dénia.
Posseeix el Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer, ha tingut a més l’honor de ser la mantenidora de la Fallera Major Infantil de València de 2020-2021, Carla García Pérez. Una responsabilitat que ja va exercir també amb les Falleres Majors d’Oliva i Picanya.
Mestra de primària de professió, és mestra de valencià i formadora de formadors, així que no li serà gens complicada la labor en la seua nova àrea com a vicepresidenta.
És la vicepresidenta de Junta Central Fallera i responsable de l’àrea d’Infantils, Juvenils i Esports des de l’exercici 2020-2021.

VICEPRESIDENTA CINQUENA | Cultura i Publicacions | María Torras Gimeno
María Ángeles Torras Gimeno o, com és coneguda en el dia a dia, María Torras, és fallera des de 1978, any en què va nàixer. La falla Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí és la comissió que l’ha vista créixer i a la qual representa amb orgull allà per on va. Va ser fallera major infantil en 1992 i fallera major en 1999 i 2009, encara que en aquesta ocasió representava a la desapareguda comissió Pediatra Jorge Comín-Serra Calderona.
Fallera activa des d’infantils, i mostra d’això és que està en possessió de totes les recompenses infantils de Junta Central Fallera, participant en activitats i diferents concursos, com a Teatre Faller, playbacks i declamació, entre altres.
Quan va arribar a la comissió major, no va tardar a pertànyer a la junta directiva, primer en la delegació d’Infantils, passant a portar esta delegació i sent vicepresidenta de Cultura i Infantils durant diversos exercicis. Durant els últims exercicis ha pertangut a la delegació de Secretaria.
Alhora d’exercir la responsabilitat de ser membre de la junta directiva, trobava temps per a participar en el concurs de Teatre Faller de Junta Central Fallera, tant com actriu com directora, sent nominada com a millor actriu en diverses ocasions i obtenint el ‘saragüell’ en dues ocasions.
María sempre ha sigut activa dins de la seua comissió però també fora, ja que durant el 2002 va ser secretària de l’agrupació de Jesús i membre de Junta Central Fallera com a adjunta de la delegació de Cultura des de l’exercici 2009 fins al 2012.
En l’actualitat està en possessió la insígnia d’or de la falla Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí i el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants.
En la seua faceta professional, va realitzar els estudis d’art dramàtic a l’escola de l’actor. Va estudiar el Cicle de Grau Superior d’Anatomia patològica, exercint després com a tècnic en diferents hospitals de la ciutat de València.
És Diplomada per la Universitat de València, en Magisteri, especialitat d’anglés, primària i infantil, exercint la seua professió en el col·legi Sant Marcel·lí. Actualment exerceix com a mestra-tutora de primer de Primària.

📸 Armando Romero (JCF)