• Fins al 20 de juliol al Saló de Cristall de l´Ajuntament de València 

Els Ninots Indultats de les Falles 2022, ja es poden visitar al Saló de Cristall de l´Ajuntament de València, dins de la Setmana del Ninot Indultat, que torna a celebrar-se després del parèntesi de dos anys per la pandèmia.

Este matí, l´alcalde Joan Ribó, junt al regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, han visitat els dos ninots. La Setmana del Ninot Indultat, és celebra des l´any 2016 amb la col·laboració especial del Museu Faller.

Al costat dels conjunts fallers, hi ha panells explicatius en diversos idiomes que oferixen informació sobre la creació plàstica de les peces, l´indult del foc i el Museu Faller. L´horari de les visites és l´habitual d´accés públic al Saló de Cristall. Després de la setmana d´exhibició, els ninots indultats s´entregaran de manera oficial al Museu Faller.

Joan Ribó junt amb Carlos Galiana amb els Ninots Indultats 2022

Els ninot indultat gran és obra de l´artista faller Carlos Carsí per a la comissió L´Antiga de Campanar, de la Secció Especial, sota el lema «Fantàstika». Mentre que el ninot indultat infantil és obra de José Gallego per a la comissió Convent de Jerusalem – Matématic Marzal, de la Secció Especial, sota el lema «Mare Mòbil».

Entrega Oficial al Museu Faller

Els dos ninots indultats seràn entregats de manera oficial al Museu Faller, després de la setmana d´ exhibició, on també tindrà lloc el lliurament dels quadres oficials de les Falleres Majors de València 2019-2021 i 2021-2022. Els quadres són obra de José Borrell (quadre de Consuelo Llobell), i Marina Puche és l´ encarregada del quadre de Carmen Martín.