• La Falla Arrancapins ha guanyat el primer premi en les falles grans i la Falla Pere Cabanes – Joan XXIII s´ha endut el premi infantil

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí la concessió dels Premis Caliu a deu comissions falleres pel foment de les falles igualitàries i diverses en les festes 2022. El primer premi de les falles grans és per a la falla Arrancapins mentre que la falla Pere Cabanes-Joan XXIII ha guanyat el primer premi de les falletes infantils. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, que ha comparegut en acabar la Junta de Govern acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha valorat que “l’objecte d’esta convocatòria és el foment de les falles grans i infantils que, pels seus elements, tinguen un concepte igualitari i divers”.

El vicealcalde ha lloat que les falles guanyadores “contribueixen a la superació de barreres i estereotips i a la prevenció de la intolerància, l’odi i qualsevol forma de discriminació”.

Les falles guanyadores dels premis Caliu corresponents a les falles grans són:

1r. premi- Falla  Arrancapins

2n. premi- Misser Rabassa-Poeta Maragall

3r. premi- García Lorca-Oltà

4t. premi- Lepant-Guillem de Castro-Doctor Monserrat

5é. premi- Lo Rat Penat

Les falles guanyadores dels premis Caliu corresponents a les falles infantils són:

1r. premi- Pere Cabanes-Joan XXIII

2n. premi- Sant Vicent de Paül

3r. premi- Joan Baptista Vives

4t. premi- Plaça de Jesús

5é. premi- Plaça del Pouet

El pressupost total dels guardons és de 14.000 euros. Les falles guanyadores grans i infantils rebran 3.000 euros cadascuna. Les falles del segon premi rebran 2.000 euros. Les comissions del tercer premi rebran 1.000 euros mentre que les falles del quart i el cinqué premi rebran 500 euros cadascuna.