Després dels ajornaments de l’any passat que es van prolongar amb Sant Antoni Abat al gener, Puçol recupera els festejos taurins al juny amb una programació que inclou actes de Sant Antoni, de Sant Joan i la Setmana Taurina. Esta última va presentar els seus cartells el passat 27 de maig, en un acte en el qual el tema estrela va ser la dificultat per a aconseguir assegurances que cobrisquen este tipus de festejos.

El divendres 27 de maig, a l’Espai Social La Barraca, es va realitzar la presentació dels cartells de la XVIII Setmana Taurina, que se celebra en el recinte de l’antic camp de futbol del 24 de juny al 2 de juliol.

José Comes va ser el presentador d’un acte que va comptar amb la presència Eugenio Alegre, president de l’Agrupació de Penyes Taurines que organitza la setmana, i Alejandro Sancho, regidor de Festejos Taurins, al costat d’una trentena de veïns que volien conèixer de primera mà la programació.

Les 30 penyes que organitzen els 15 actes que formen esta edició han apostat pels noms més coneguts: quasi totes les grans ramaderies espanyoles seran presents a Puçol, bé en el concurs de ramaderies o en els especials organitzats per Associació de Penyes de la Setmana Taurina; al costat d’elles, els grans rodadors del moment, sobretot valencians.

«Noms com Arriazu, la ramaderia navarresa més coneguda, que comptarà amb una sessió especial», va apuntar José Comes. «Però també Fernando Machancoses, El Gallo, El Saliner, Germán Vidal o els germans Ozcoz».

Al costat d’elles, alguns debutants, com Rubielos de Mora o els germans Monferrer, de Terol, que se sumen a novetats com un concurs de emboladors que en esta edició comptarà amb la presència de dos quadrilles de la població i una fi de festa, el 2 de juliol, amb una exhibició dels germans Navarro.

No obstant això, el tema estrela va ser la dificultat per a aconseguir assegurances: «Després de dos anys tornem a organitzar actes taurins», va subratllar Alejandro Sancho. «Però el segur és un problema: si volem que hi haja bous la resta de l’any hem d’evitar qualsevol incident en els actes programats el mes de juny».

També va intervindre l’alcaldessa Paz Carceller, present entre el públic, qui en el debat final organitzat entre els presents va recordar que «l’assegurança de juny ens costarà el doble que les assegurances de tots els actes taurins d’anys anteriors i això és degut a l’alta sinistralitat que hem tingut, per això demanem responsabilitat als participants en els bous al carrer: si entras en el recinte taurí, fes-lo sense alcohol i sense drogues, pel be de tots».

👤📸 | Sabín |