• Consulta el horari i els actes previstos per a la vespra del 9 d´Octubre

L’Ajuntament de València obrirà dissabte 8 d’octubre les seues portes per tal que la ciutadania puga contemplar la Senyera, que estarà exposada al Saló de Cristall de la Casa Consistorial. Així, des de les 10 hores del matí fins a les 20:30 hores de la vesprada del 8 d’octubre, els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen podran accedir al Saló de Cristall de la Casa Consistorial per retre-li homenatge.

Es tracta de l’acte “València, amb la Senyera”, que es celebra tradicionalment la vespra del 9 d’Octubre. Normalment, la Senyera es trasllada des del Museu Històric fins al Saló de Cristall a l’espera de la celebració del 9 d’Octubre. Enguany, però, i com que el Museu Històric Municipal es troba tancat per obres de restauració, la Senyera ja es troba exposada en una vitrina al Saló de Cristall.

Per eixe motiu, la celebració consistirà a traure la Senyera de la vitrina i col·locar-la en una peanya, on podrà ser visitada per la ciutadania i romandrà fins al final de les celebracions del 9 d’Octubre.

El cor “Lex et Gaudium” del Col·legi d’Advocats de València interpretarà la peça musical “Cant a la Senyera”, una composició d’Agustí Alaman amb lletra de Carles Salvador, a les 19 hores, les 19:30 hores i les 20 hores de la vesprada en el mateix Saló de Cristall.

A les 20:30 hores es tancaran les portes de l’Ajuntament i la Senyera romandrà en la peanya fins que l’endemà isca de la Casa Consistorial per a la processó cívica del 9 d’Octubre.


ESPECIAL 9 D´OCTUBRE 2022

Especial 9 d´Octubre

Consulta l´especial


En paral·lel a l’exposició pública de la Senyera, la plaça de l’Ajuntament acollirà, a les 19 hores, la Mostra de Balls, Música i Cançons Valencianes que organitza la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. En acabar la mostra, al voltant de les 21 hores, hi haurà una Dansà popular.

També a les 20 hores, la Federació Valenciana de Moros i Cristians organitza a la plaça dels Furs una representació de les ambaixades de la conquesta.

Per finalitzar els actes previstos per a la vespra del 9 d’Octubre, la pirotècnia Mediterráneo dispararà a les 23 hores un castell de focs artificials al Campus de Tarongers.

📸 Irene Marsilla |