• La radiotelevisió valenciana promou la crítica audiovisual i l’esperit satíric d’artistes i comissions falleres amb l’objectiu de difondre la passió per la festa
  • Ho fa un ninot del periodista Màxim Huerta 

La falla Pere Cabanes – Joan XXIII guanya en els Premis À Punt a les Falles 2023. És la tercera edició d’aquests guardons que convoca la radiotelevisió pública valenciana amb l’objectiu de fomentar l’esperit satíric i la crítica audiovisual entre els artistes i les comissions falleres.

Amb un ninot que homenatja el presentador d’À Punt i escriptor Màxim Huerta, Pere Cabanes – Joan XIII es converteix en la falla amb millor crítica audiovisual 2023. L’escena converteix el popular periodista en guia d’un punt de Tourist Info fent referència a l’important paper de promoció dels pobles de la Comunitat Valenciana que ha fet Màxim en el programa Bona vesprada de la televisió pública i que continua fent amb l’obertura d’una llibreria preciosa a Bunyol, el seu poble.

Aquesta comissió s’emporta el primer premi, dotat amb 2.000 euros, i un estendard que ho reconeix.

El segon premi, dotat 1.000 euros i l’estendard, és per a la falla Manuel Melià i Fuster – Carles Cortina, la Nova de Benicalap. Amb el lema “Tocant-se les boles… de drac”, dos figures representen Son Goku i a Krilin de la coneguda sèrie Bola de Drac, que reivindiquen el passat de grans audiències en Canal 9 i demanen tornar a À Punt “perquè ara malviuen com dos glòries velles esperant del govern una bona pagueta” (com diuen els versets). 

La falla Regne de València – Duc de Calàbria es queda amb el tercer lloc al podi amb un monument que té com a lema “Dis-li amor, dis-li X”. L’escena que ha presentat a concurs és una sàtira batejada com a “Alfredo Landa vs. Alfredo Lambda” que recorda la llibertat d’estimar i fa referència a la ja tradicional carrossa d’À Punt el Dia de l’Orgull. Esta comissió s’emporta, a banda de l’estendard commemoratiu, un premi de 500 euros.

El jurat dels Premis À Punt a les Falles 2023 ha estat format per Bérnar Giménez, presentador del programa d’investigació Zoom, Amparo Fernández, periodista i presentadora de l’espai informatiu À Punt NTC nit i el mateix Màxim Huerta.

El públic pot votar la seua falla preferida en el web d’À Punt

Des de demà divendres 17 de març a les 10 hores, fins el diumenge 19 de març a les 10 hores, les valencians i valencians poden votar la seua falla preferida en el web d’À Punt.

La falla més votada s’endurà el premi del públic d’À Punt, dotat amb 1.000 euros.

👤 📸 Departament de Comunicació d´À Punt Média