• Crocus Servicios Gastronómicos ha sigut el guanyador del primer premi del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El primer premi de la 61 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca celebrat hui ha sigut finalment per a Crocus Servicios Gastronómicos, de Guadalupe (Mèxic). Els seus representants, visiblement emocionats després de conéixer el veredicte, han aconseguit el reconeixement del jurat format en esta ocasió per: Salvador Ortega Pérez, President del Gremi d’Hostaleria de Sueca i Platges; Javier Solsona Piera, Director de l’Àrea de Formació-Director de la xarxa del CdT de Turisme Comunitat Valenciana; Alejandro Roda Alarcón, Director Mediterránea-Gastrónoma; Belén Arias Paredes, Presidenta Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana; Cristina de Juan Company, Directora de Dàrsena-Directora tècnica del Simposio Dársena de Arroz; Javier Hernández Elía, cuiner del Restaurant El Madrileño (Guadarrama-Madrid) guanyador de la 60+1 edició del Concurs; i Santos Ruiz Álvarez, Gerent de la Denominació d’Origen i crític gastronòmic, qui ha actuat com a president del jurat. Com a notària ha exercit Macarena Tirado Domínguez.

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, adscrit a la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani, i amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme, València Turisme, ha celebrat enguany la seua 61 edició, i de nou, en la seua ubicació habitual, el Passeig de l’Estació, que ha comptat amb una gran assistència de visitants per a contemplar com es cuinava la ‘millor paella del món’. Posteriorment, ha tingut lloc el lliurament de premis en una sala de la ciutat.

42 xefs de tot el món han competit hui en la capital de la Ribera Baixa, bressol de l’arròs, per fer-se amb el títol en la 61 edició del certamen

El primer premi, entregat per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, dotat amb un pergamí commemoratiu i 2.500 euros, ha sigut per al restaurant Crocus Servicios Gastronómicos, de Guadalupe-Zacatecas (Mèxic). El segon premi, entregat per la regidora responsable del Concurs, Manoli Egea, dotat amb 1.500 euros i pergamí, ha sigut per al Mesón El Molino, de València. El tercer premi, entregat pel diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, dotat amb 1.000 euros i pergamí, ho ha recollit el Restaurant Bornheimer Ratskeller, de Frankfurt (Alemanya).

Pel que respecta al premi a la millor paella cuinada per un restaurant a nivell nacional, el guardó ha anat a parar al Restaurante Atlántico 57, de A Corunya. El premi a la millor paella cuinada per un restaurant de la Comunitat Valenciana ha sigut per al Restaurant Al Grano, de la Cañada (Paterna). Pel que fa a la millor paella cuinada per un restaurant de Sueca, el guanyador ha sigut El Rebost Restaurant. Finalment, la millor paella cuinada per un restaurant de fora d’Espanya ha sigut per a Tasty Paella, de Richardson, Texas (EUA).

En esta edició, han sigut presents, entre altres autoritats, el director general de Desenvolupament Rural, David Torres; el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor; una gran representació de la corporació municipal de l’Ajuntament de Sueca i de la societat suecana; la festera major de la ciutat, Alicia Falcó, i la seua cort d’honor.

La regidora de Turisme i responsable del Concurs, Manoli Egea, ha agraït en la seua intervenció “l’enorme interés despertat entre els professionals que han presentat la seua inscripció per a vindre hui a Sueca a cuinar ‘la millor paella del món’. Més de 100 sol·licituds hem rebut per a participar en esta edició. El meu agraïment també al diputat de Turisme, Jordi Mayor, perquè mai el certamen havia rebut tant de suport per part de la Diputació. I gràcies, com no, als nostres patrocinadors, els quals hem aconseguit incrementar en número i en el suport rebut”. Per la seua part, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut donar la benvinguda a tots els presents, participants i assistents, i desitjar-los que hagen gaudit d’esta cita obligada a Sueca tots els anys al voltant del nostre plat més internacional. També ha tingut paraules d’agraïment “per a les persones responsables del certamen, els participants (els que han vingut a Sueca i els que havien mostrat el seu interés però no han pogut acompanyar-nos per raons d’aforament), els patrocinadors i la ciutadania de Sueca. Gràcies a tots per la vostra necessària col·laboració. Des de l’Ajuntament, continuarem en la senda de la potenciació i millora del certamen, tal com haurien desitjat els nostres avantpassats”.

En esta edició, han sigut reconeguts amb les distincions de Paellers d’Honor, a títol pòstum, els suecans Antonio Puchades, reconegut futbolista, i Pascual Carrasquer, artista faller que va morir recentment.

Com ja ocorreguera en les edicions de 2019 i 2021, els responsables del Concurs han volgut obrir-lo encara més a la ciutadania sortejant entrades per a poder assistir a l’acte de lliurament de premis i conéixer així, des de dins, el certamen. Per la seua part, la paella decorativa, obra de Teresa Roig, que tots els anys presideix la sala on s’entreguen els premis, ha estat dedicada enguany a l’artista faller suecà Pascual Carrasquer.