• La sala d’exposicions recull a més diversos treballs que els artistes fallers han realitzat al llarg de la història en relació amb el cinema

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez i el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, han inaugurat este matí l’exposició que recull diversos treballs realitzats pels artistes fallers en relació amb el cinema. Destaca la reproducció de l’estatueta dels Premis Goya, de la qual es van instal·lar 12 rèpliques als carrers de València durant el mes de gener passat, coincidint amb la gala de lliurament d’estos premis a la nostra ciutat. També es recullen diferents peces relacionades amb l’any Berlanga i amb altres aspectes del seté art.

La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha qualificat el balanç de l’Any Berlanga com “molt positiu perquè hem aconseguit omplir una agenda d’activitats culturals i donar un paper important a tots els sectors vinculats amb la indústria del cinema i especialment a un sector que ha tingut una vinculació històrica com és el dels artistes fallers”. Sandra Gómez ha precisat que “hem volgut portar ací la rèplica dels premis Goya perquè pertanga a la memòria de la nostra ciutat la contribució dels artistes fallers a la història del cinema espanyol”.

La vicealcaldessa ha destacat també el fet que en la seu de l’Acadèmia del Cinema Espanyol hi ha també una reproducció de l’estatueta dels Goya realitzada pels artistes fallers. Gómez ha afegit que “l’únic símbol que existix de totes les edicions dels Premis Goya que s’han fet és precisament el símbol que han aportat els nostres artistes fallers”.

Per part seua, el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha confiat que l’exposició que hui s’ha inaugurat, s’amplie amb el temps. García ha qualificat de “èxit” la realització de l’any Berlanga i ha destacat sobretot “l’efecte dinamitzador que ha tingut sobre el sector audiovisual valencià”.

En la inauguració de l’exposició que porta per títol “Artistes Fallers, Artistes de Cinema”, ha participat també Mª José Luna, directora del Museu, i Francisco Pellicer, president del Gremi d’Artistes Fallers. L’objectiu de l’exposició és reivindicar el treball dels artistes fallers com a creatius capaços de dur a terme treballs d’envergadura en escenografies i decorats per a títols tan emblemàtics del seté art com La caiguda de l’imperi romà, entre altres.