• Durant els dies 7, 8 i 9 d’octubre es concentraran a la ciutat els esdeveniments en honor a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana

Amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, l’Ajuntament de Paterna ha preparat un cap de setmana replet d’actes vinculats amb la cultura valenciana. Durant els dies 7, 8 i 9 d’octubre es concentraran els esdeveniments en honor a la celebració del Dia de la Comunitat.

La programació del cap de setmana començarà aquest divendres 7 d’octubre a les 19.00 hores, quan es realitzarà la Dansà a càrrec de Grup de Danses Xafarnat i la Colla Gatzara, que eixirà des de la plaça Major fins a la porta de l’Ajuntament (plaça d’Enginyer Castells).

A les 20.00 hores s’escenificarà l’obra de teatre El Pla, d’Ignasi Vidal, en el Gran Teatre Antonio Ferrandis. També se celebrarà el Sopar de Germanor i posterior ball en el CEIP Clara Campoamor a les 21.00 hores i a les 23.00 hores tindrà lloc el tradicional Tir de Canyes i Peça, durant el qual la plaça del Poble s’omplirà de pólvora.

El Gran Teatre Antonio Ferrandis serà l’escenari per a l’acte institucional que es realitzarà el dissabte 8 octubre a les 12.00 hores. Un espectacle i diversos tallers infantils precediran l’esdeveniment a les 11.00 hores en la plaça del Poble.

D’altra banda, la nit d’aquesta jornada se centrarà en els actes de foc a través de les diferents tirades que es faran a partir de les 21.00 hores en el coetòdrom, com la Querubí, Infantil, Juvenil i, com a colofó, la Cordà Commemorativa del 9 d’Octubre a la 01.00.

La Despertà i la Processó Cívica del diumenge 9 clausuraran el programa d’actes a les 8.00 i les 12.00 hores, després de la qual se celebrarà l’Ofrena Floral en memòria de Jaume I a la porta de l’Ajuntament, on s’oferirà orxata i fartons a les persones assistents.

Aqueix mateix dia es representarà l’obra El xiquet que volia una falda escocesa d’Adrián Novella a les 18.00 hores en el Gran Teatre amb un preu únic de 4 euros l’entrada i, finalment, la mascletà nocturna en el Parc Central a les 22.00 hores tancarà la setmana del 9 d’Octubre.