• El XXII cicle de Música Sacra se celebrarà del 20 al 24 de juliol i contempla cinc concerts

La Soledat Sonora torna al Monestir del Desert de les Palmes amb motiu de la celebració del XXII edició del cicle de Música Sacra que se celebrarà del 20 al 24 de juliol. “Una cuidada selecció de les obres seleccionades i l’entorn privilegiat del Desert de les Palmes, fan de ‘La Soledat Sonora’ un dels esdeveniments més esperats pel públic, afermant-se com un clàssic en la programació i oferta cultural estival del municipi”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha presentat el cicle al costat del regidor de Cultura, Javier Alonso, el director artístic del cicle, Antonio Rodríguez, i el prior del Monestir del Desert de les Palmes, el pare Sebastián.

L’edició d’enguany presenta cinc concerts, en horari vespertí a les 20.00 hores, “en els quals els assistents podran gaudir d’una cuidada i acurada selecció d’obres que interpretaran formacions vocals i instrumentals, inspirats en la música sacra i està pensat per al gaudi dels sentits”, ha comentat el regidor de Cultura, Javier Alonso.

Per part seua, el director artístic, Antonio Rodríguez, ha posat en valor el cicle de música sacra, “que edició rere edició compta amb un bon nombre de persones interessades a assistir als concerts que es desenvolupen en un enclavament privilegiat”.

Quant a la programació, Ars Organica, amb Javier Carrau (violí barroc) i Ignasi Jordà (clau), obriran el dimecres 20 el cicle amb el concert titulat ‘Il violino: Un viatge per la música europea del barroc per a violí i clau’. El dijous 21 serà el torn de la Coral Ad libitum, de Castelló, dirigida per Pascual Gassó i amb Pedro Miguel Garrido Berjano al piano. El divendres 22 de juliol serà el Cor Universitari Sant Yago, sota la direcció de Pau de Luis Alba, el que omplirà de música el Monestir del Desert de les Palmes, mentre que el dissabte 23 Schola Antiqua, amb Benigno Antonio Rodríguez García com a director, serà l’encarregada de tancar els concerts previstos en el Monestir. Finalment, el tancament del cicle tindrà lloc el diumenge 24 al Teatre Municipal Francesc Tàrrega. En aquesta ocasió, Veus de Cambra amb Ricardo Belda Trio, que oferiran el concert L’Espiritualitat en el Jazz. El concert té un preu de 9 euros i les entrades es poden adquirir en www.benicassimcultura.es.

Autobús gratuït

Finalment, des de l’Ajuntament es recorda que es posa a la disposició dels assistents als concerts programats en el Monestir del Desert de les Palmes, d’un autobús diari i gratuït, que tindrà la seua eixida en la plaça del País Valencià a les 19.00 hores. Les reserves per a l’autobús per a cada concert es podran realitzar a partir del dilluns 18 de juliol a la Casa de Cultura de Benicàssim.