• Rubén i Miguel Ángel Moya van iniciar la seua trajectòria professional l´any 2018 i des d´aleshores han aconseguit destacats premis en diferents poblacions valencianes 

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Regidor de Falles, Álex Ramos, han volgut reconéixer de manera personal el treball dels Germans Moya, artistes fallers locals que enguany han aconseguit el primer premi dels monuments infantils de les Falles Alaquàs 2002.

La reunió va tindre lloc ahir dilluns 11 d’abril i en ella el primer edil va felicitar-los de primera mà per a conéixer més a prop la seua trajectòria “i recóneixer el vostre treball i mèrit perquè des què es vau iniciar el vostre recorregut ha anat en ascens i heu aconseguit destacats premis en tan sols 5 anys com el primer premi dels monuments infantils de les Falles d’Alaquàs 2022”.

Els Germans Moya són dos artistes fallers d’Alaquàs que van iniciar la seua trajectòria l’any 2018. Els seu primer treball va ser per a la Falla Vicent Andrés Estellés, on van realitzar tant el monument gran com infantil. L’any 2019 van renovar amb aquesta comissió local i van començar a treballar amb la Falla Campamento de Paterna, on van realitzar el monument infantil i amb la Falla Sant Pere-Verge de Vallivana de València, on van realitzar tant el monument infantil com el gran.

L’any 2020 van rebre diferents encàrrecs que, malgrat la pandèmia, no van poder plantar en eixes festes però que van poder eixir al carrer al mes de setembre o octubre de 2021. Van ser els dos monuments de la Falla Vicent Andrés Estellés, els dos monuments de la Falla Campamento de Paterna, la falla infantil de Les Barraques de Catarroja i el monument infantil de la Falla El Mercat de Silla.

En les Falles 2022 han realitzat el monument infantil de Falla Avinguda Miguel Hernández, els dos monuments de la Falla La Saleta d’Aldaia, els dos de la Falla Campamento de Paterna, Les Barraques de Catarroja i el Mercat de Silla.

En aquests cinc anys de trajectòria, els Germans Moya han aconseguit destacats premis: el primer premi dels monuments infantils de les Falles d’Alaquàs 2022, que va ser per a l’Avinguda Miguel Hernández, de la qual formen part. Compten també amb premi a 2 Ninots Indultats d’Alaquàs, un primer premi en Secció especial de Paterna l’any 2019, 3 Ninots Indultats a Paterna i altre a Catarroja.