• En el mes de juny es celebrarà una nova Assamblea de representants infantils de les comissions falleres 

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de maig ha aprovat les normes d’elecció de les Falleres Majors de València 2023, així com la proposta de baremació i les normes de classificació de falles per al 2023 i que el període de presentació de projectes i pressupostos de les falles 2023 siga entre el 14 de juny i el 12 de juliol de 2022. Per contra, ha rebutjat la proposta del sector/agrupació Quatre Carreres perquè les assemblees retarden el seu inici.

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha presentat a l’Assemblea la Junta Directiva de l’organisme autònom municipal per a l’exercici faller 2022-2023, en la que continuen en els seus càrrecs Carmen Blasco com a secretària general, Cristina Estévez com a vicepresidenta 1ª, María Tomás com a vicepresidenta 2ª, Lucía Morales com a vicepresidenta 3ª, Inma Guerrero com a vicepresidenta 4ª i Carmen Martínez com a coordinadora general, i a la qual s’incorpora María Torras com a vicepresidenta 5ª i responsable de l’àrea de Cultura i Publicacions, i ha donat per constituïda la JCF, nomenant als delegats i delegades de sector, vocals de lliure designació i delegats/ades i secretaris/àries de les delegacions de la ‘Casa Gran’.

Galiana ha desitjat “sort i encerts” a les noves presidentes i presidents, així com a les que continuen. “És un exercici per a posar el comptador a zero, comença un nou exercici ple d’il·lusió i ganes per fer coses, un exercici més normal”, ha destacat, alhora que ha valorat les lliçons apreses durant la pandèmia que faran que ara “isca tot més rodat”.

El president de Junta Central Fallera ha anunciat que es convocarà una Assemblea de presidentes i presidents infantils el pròxim mes de juny. També ha agraït la participació del món faller el passat divendres en la Gala Fallera, així com la de l’alcalde de València, Joan Ribó, en «un dia tan especial». Per altra banda, Galiana ha avançat que s’enviarà a les comissions falleres unes direccions de contacte amb les delegacions de l’Ajuntament de València implicades en assumptes fallers, amb la finalitat de tindre “un accés més directe”.

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla ha aprovat les normes d’elecció de les Falleres Majors de València 2023, amb 123 vots a favor, 1 abstenció i cap vot en contra; ha aprovat la proposta de baremació i normes de classificació de falles 2023, amb 99 vots a favor, 9 abstencions i 41 vots en contra; i ha aprovat que el període de presentació de projectes i pressupostos de les falles 2023 siga entre el 14 de juny i el 12 de juliol de 2022, amb 140 vots a favor, 5 abstencions i 9 vots en contra.

També ha rebutjat la proposta presentada pel sector/agrupació Quatre Carreres perquè les assemblees retarden el seu inici, amb 34 vots a favor, 9 abstencions i 106 vots en contra. Un representant del sector/agrupació ha defensat que “és el moment de tornar als horaris habituals d’abans de la pandèmia” per a, entre altres objectius, “afavorir l’assistència de presidentes i presidents”.

Durant l’Assemblea de presidentes i presidents s’ha constituït la comissió de recursos per a enguany.

Reviu l´Assamblea 

📸 Armando Romero (JCF)