• La telefonada i la proclamació seran tres setmanes després

Anit es va celebrar el Ple del mes de juny de Junta Central Fallera, on es va comunicar algunes dates destacades en el calendari faller.

L´1 d´octubre serà l´Elecció de les Falleres Majors de València i les seues Corts d´Honor en la Fonteta. A les tres setmanes, el dia 18 d´octubre serà la Telefonada a les Falleres Majors de València i un dia després, el 19 d´octubre, la Proclamació a l´Ajuntament de València. Les Exaltacions de les FFMMV i CCHH seran els dies 27 i 28 de gener al Palau de Congressos de València.

Com va ser el Ple? 

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha comunicat durant el Ple de Junta Central Fallera del mes de juny les pròximes dates destacades del calendari faller.

El próxim 18 de juny es celebrarà l´Assamblea de presidents i presidentes infantils, abans de l´adulta.

Per altra banda, Galiana s’ha felicitat pel «bon ritme» que ha agafat l’exercici. Ha indicat que ha traslladat a l’Arquebisbat de València els comentaris dels presidents i presidentes sobre la processó de la Verge dels Desemparats. El Cabildo s’ha compromés a revisar la situació i ha «entés perfectament» les reivindicacions.

Per altre costat, ha avançat detalls sobre la modificació del Reglament de Règim Intern de JCF. En la pròxima Assemblea de presidentes i presidents es portarà a votació les persones que compondran les dos taules. Demà mateix s’enviarà una comunicació per a obrir el període, que s’allargarà 9 dies, perquè les persones interessades puguen presentar-se. En l’Assemblea de presidentes i presidents es durà a terme la votació definitiva.

Informes de delegacions

Pel que fa als informes de delegacions, l’àrea de Festejos i Actes Oficials ha informat que està en marxa la primera fase dels campionats de truc, parxís i dominó, en la qual participen tots els sectors, amb un total de 291 comissions en truc, 303 en parxís i 228 en dominó. El sorteig de la segona fase es realitzarà el 27 de juny en la seu de JCF. També ha anunciat que la segona fase torna a la seua ubicació habitual, els Jardins del Palau, i se celebrarà durant els dies 4, 6, 11 i 13 de juliol, el dia 18 les semifinals i el dia 20 finals i lliurament de trofeus. Pel que fa al XXXVII concurs de Playbacks, la passada setmana es va presentar a les comissions les bases. Finalment, sobre el programa de Festejos de les Falles de 2023, el pròxim 6 de juliol se celebrarà la primera reunió per a les comissions interessades a participar en la Cavalcada del Ninot.

L’àrea d’Esports ha informat que el passat 22 de maig el trinquet de Borbotó va acollir els campionats de One Wall, frontenis i frontó a mà, que el campionat de pàdel va començar el passat dia 13 de juny, en el qual enguany participen 204 equips masculins i 30 equips femenins, que el campionat de futbol 7 es va iniciar el passat dia 6 de juny, amb la participació de 47 equips, que el campionat de futbol sala es va iniciar el passat dia 7 de juny, amb la participació de 36 equips, i que ha finalitzat el termini d’inscripció per al campionat de pilota valenciana. En categoria adulta participaran un total de 34 equips i en categoria infantil, 8 equips. El campionat s’iniciarà l’11 de setembre. Per altra banda, ha indicat que enguany se celebra el 30 aniversari del campionat de petanca i es realitzarà un macroesdeveniment, baix el nom ‘La festa de la Petanca de València’, per al que es preveu una massiva participació. Se celebrarà el 15 d’octubre. El dia 21 de juny s’ha convocat una reunió en la seu de JCF amb totes les persones interessades a participar i a col·laborar en la realització de l’esdeveniment. Finalment, ha avançat que s’enviaran les inscripcions per al campionat de golf que se celebrarà el 24 de setembre en el camp de Foressos; i per al campionat de Bitles, que s’iniciarà el 30 de setembre en infantils i els dies 4 i 5 d’octubre per a adults.

Moment del Ple de JCF del mes de juny / Foto: JCF

L’àrea d’Infantils ha informat que diumenge passat 5 de juny es va celebrar al Parc Central la 51a edició del concurs de dibuix, amb un «gran acolliment» de més de 900 participants distribuïts en les quatre categories. Una vegada acabat el dibuix, els xiquets van poder participar en diversos tallers. Els premis es donaran en la Gala Infantil que se celebrarà el mes de febrer de 2023. D’altra banda, el passat 8 de juny es va celebrar una reunió amb les comissions interessades a participar en el concurs de Playbacks. Finalment, la delegació prepara ja les bases per als diferents concursos i tornejos que organitza.

L’àrea de Cultura ha informat que la passada setmana va presentar a les comissions les bases del concurs de Teatre Faller i l’equip està “satisfet” per “l’èxit” de la convocatòria, donat que prop de 50 comissions van estar representades en la reunió, fet que fa preveure per a este exercici una participació de representacions “molt similar als concursos d’abans de la pandèmia”. Per altre costat, ha indicat que esta setmana s’enviaran a les comissions les bases del concurs. També estan a punt les bases del concurs de fotografia: durant el mes de juliol es recepcionaran les obres, i la inauguració de l’exposició i el lliurament de premis està prevista per al pròxim 14 de setembre al centre comercial Nuevo Centro. Per la seua banda, ha comunicat que l’acte de clausura de la Escola de Tabal i Dolçaina i Cant d’Estil amb el lliurament de diplomes a tots els alumnes està previst per al dia 11 de juliol a les 22 hores als Jardins del Palau dins de la programació de la Gran Fira de València. Finalment, ha anunciat que durant el mes de juliol està previst llançar les bases dels concursos d’Audiovisuals, Literari i Apropòsits i també de Balls al Carrer, i en setembre seran les inscripcions.

La delegació de Falla ha informat que este exercici les carpetes que fins ara s’emplenaven manualment en un suport de paper es tramitaran per Secretaria Virtual, aprofitant les prestacions i facilitats que ofereix la utilització d’este sistema de tractament de dades que alhora evita errors de transcripcions. Per això, les delegacions d’Informàtica i de Falla han confeccionat un formulari sobre el qual es gravaran les dades necessàries per a poder conéixer la realitat econòmica anual de la falla, de cada falla, així com artistes, esbossos, lemes, etc. que serviran per a realitats posteriors com són la classificació de falles o la gala de l’artista faller, entre altres. Així mateix, s’han confeccionat unes instruccions per a facilitar la tasca de les comissions a emplenar el formulari. La delegació ha demanat “un esforç i col·laboració” a totes les falles perquè “este pas avant que Junta Central Fallera dóna per a tindre una millor agilitat de tramitació de dades siga un èxit per a les pròpies comissions en la seua gestió”.

El Ple ha aprovat els següents expedients: EXP: 133/2019-2020. RRI; EXP: 139/2021-2022. RRI; EXP: 188/2021-2022. RRI; EXP: 225/2021-2022. RRI; i EXP: 190/2021-2022. MOROSITAT. També ha aprovat l’inici de l’expedient per tal de realitzar els treballs previs a la fi de modificar el Reglament de Règim Intern de Junta Central Fallera.