• Consulta la programació de les Festes Majors, que es celebraran del 8 al 17 de juliol

L´Eliana (Camp de Túria), torna a a viure les seues Festes Majors, enguany amb tota la normalitat, d´avanç de la pandèmia. Unes festes que enguany presenta una novetat amb el trasllat de la imatge de la Puríssima Concepció que es realitzará el dia anterior.

Una programació festiva on no podrà faltar la pólvora i el foc, la música o els espectacles d´humor, entre altres, en una amplia varietat d´actes festius, culturals i religiosos.

PROGRAMA FESTES MAJORS DE L´ELIANA 

Dimecres 6 de juliol

21:00 h. Concert del Corde la Societat Unió Musical de l’Eliana a l’auditori municipal.

Dijous 7 de juliol

20:30 h. Concert de l’Orquestra Simfònica de de la Societat Unió Musical de l’Eliana a l’auditori municipal.

Divendres 8 juliol. Inici de les Festes Majors

19:30 h. Cercavila de les diverses Clavaries pel nostre municipi convidant a la gent a que baixe al carrer i participe a la festa. Eixida des del C/Major-C/Molí fins a la Plaça del País Valencià.

20:30 h. Pregó d’inici de les Festes Majors 2022 des del balcó de l’Ajuntament amb el parlament dels representants de les diverses Clavaries i de l’encesa del Tro d’avis!

al finalitzar de nou cercavilade les Clavaries i de tota la gent que es vulga unir pels carrers del nostre poble fins al Parc de la Pinada.

21:00 h. XXII Nit de Paelles Valencianestorna la gran festa gastronòmica i de comboi al Parc de la Pinada (aparcament del Centre Sociocultural).

[NOTA IMPORTANT : Es deuran d’inscriure’s totes les colles i persones que vulguen participar, i abonar 2 € per ració al casal de la Clavaria de la Mare de Déu del Carme, (C/Major, 24). Els dies 27, 28, 29 de juny i 1, 4 i 5 de juliol. De 19:00 h. a 22:00 h.]

23:30 h. a la plaça d’Europa, obrint les nits de festes amb un nou projecte musical de la mà de l’Orquestra “TOKYO”.

Dissabte 9 de juliol. Nit de la Gran Cordà

10:00 h. Partides de Pilota Valenciana al C/Marqués de Càceres.

11:30 h. a 13:00 h. dia per als nostres menuts amb festa Infantil d’aigua amb espectacle, al voltant del C/Major. Dur roba de bany.

19:00 h. Trasllat de la imatge de la Puríssima Concepció, des de el temple parroquial fins a la casa de la Festera Major (C/Bonaire)

21:00 h. Els amics i amigues de la Penya del Coet Bufat organitzen la Cordà Infantil a la zona de focs de l’aparcament del poliesportiu per als nostres menuts i menudes més valents e inculcar la nostra tradició.

[NOTA: Els Xiquets i Xiquetes que vulguen participar deuran d’inscriure’s prèviament, anar equipats en accessoris de seguretat i roba adequada, i anar acompanyats per un major d’edat]

23:30 h. Gran nit de revetlla amenitzada amb l’Orquestra “MÀXIMA” a la plaça d’Europa

00:00 h. La gran Cordà de les Festes Majors, tornen els/les coeters/es del nostre poble a la zona de focs de l’aparcament del poliesportiu, realitzant una de les tradicions pirotècniques més antigues del nostre municipi, que enguany compleix 110 anys del primer registre que es té constància de la seua realització.

Diumenge 10 de Juliol. Festivitat de la Puríssima. “Dia de les Xiques”

10:30 h. Arreplegada de Festeres i cercavila pels carrers del nostre municipi.

12:00 h. Missa en honor a la festivitat de la Puríssima a l’església de Nostra Senyora del Carme.

13:00 h. Cercavila de les Festeres pels carrers del nostre poble.

14:00 h. Mascletà per la pirotècnia «VALECIANA» de Llanera de Ranes, a l’aparcament del poliesportiu.

19:00 h. Tornada de la imatge de la Puríssima Concepció des de la casa de la Festera Major (C/Bonaire)

20:30 h. Eixida del ball del Gegant i Geganta des de l’església.

21:00 h. Processó general a la Puríssima Concepció. A l’entrada de la imatge a l’església es realitzarà ramillet de focs d’artifici, i a la finalització de la processó es nomenaran les Festeres i Festera Major del 2023.

23:00 h. Gran nit de revetlla que no podia faltar a les nostres festes, amb l’afamada Orquestra “MONTECARLO” a la plaça d’EuropaDilluns 11 de juliol

22:30 h. Concert de la JazzUME Big Band de la Societat Unió Musical de l’Eliana a la plaça del País Valencià.

Dimarts 12 de juliol

22:30 h. Gran concert de Festes Majors de la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana junt al grup rock valencià «Bajoqueta Rock» a la plaça del País Valencià

Dimecres 13 de juliol

21:00 h. XVII Sopar de la Solidaritat a la plaça del País Valencià organitzat per la Confraria de la Mare de Déu del Carme amb la col·laboració de les diverses Clavaries i altres associacions i col·lectius del nostre municipi.

[Els tikets es podran adquirir per mediació de la Confraria de la Mare de Déu del Carme a un preu de 6 €]

23:00 h. Espectacle d’humor amb monoleg de l’elianer DANI ROMERO, a continuació actuació del «GRUPO Ñ» a la plaça del País Valencià.

Dijous 14 de juliol

20:30 h. Concert de l’Orquestra Clàssica de Guitarres de de la Societat Unió Musical de l’Eliana a l’església Nostra Senyora del Carme.

22:30 h. Gran Correfocs de de les Festes Majors amb els dimonis coeters de l’Associació Cultural “La Penya del Coet Bufat” de l’Eliana, pels carrers de costum.

23:00h. Espectacle Musical “OPERACIÓN HOMENAGE” a la plaça d’Europa. Un musical on farem un repàs per la història de la música de principis de la dècada del 2000. Perquè a principis d’aquesta dècada la música va estar marcada per a tota una generació, gràcies a la història d’amistat, superació, treball, amor i lleialtat d’un gran grup d’artistes emergents que vam veure créixer. Un repàs complet a tota aquesta història, amb les cançons més conegudes i mítiques del moment que tots coneixem a la perfecció.

Divendres 15 de juliol. La Vespra

13:00 h. Concentració a la plaça del País Valencià per al llançament de “Morterets”, Salves i Volteig de Campanes en honor a la Mare de Déu del Carme. Un dels actes més antics de les notres festes.

19:00 h. Missa de la Vespra a l’església de Nostra Senyora del Carme, es realitzarà el cant del “Akathistos” i entrega de medalles als nous confrares de la Confraria de la Mare de Déu del Carme. Al finalitzar la parròquia farà l’honorable entrega de la imatge de la Mare de Déu del Carme al Clavari Major.

20:00 h. El Trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Carme a casa del Clavari Major, tir de salves, passejada de Coets de Luxe pels Clavaris i Coeters, eixida i ball del Gegant i Geganta, ball dels Nanos i Nanes, ball dels Cavallets, i balls valencians per l’associació Cultural Folklòrica «la Llauradora» i la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de l’Eliana.

[Els Carrers d’aquest any al Trasllat són : C/ Crist del Consol ; C/Benissanó ; C/ Ave Maria ; C/ General Pastor ; C/Marqués de Càceres; C/ Mare de Déu del Carme; C/Major; la Mare de Deú del Carme estarà situada al C/Molí-C/Major]

23:30 h.La Gran nit de ball de la Vespra amb la impressionant Orquestra “LA PATO” a la plaça d’Europa.

00:00 h. Gran Vitol a la Mare de Déu del Carme. Es llançarà una gran palmera de focs d’artifici que il·luminarà tot el nostre municipi, indicant que ja és el dia de la festa major.

Dissabte 16 de juliol. Festivitat de la Mare de Déu del Carme. Dia de la Festa Major

10:30 h. Arreplegada de Clavaris i Cercavila pels carrers de la nostra localitat.

12:00 h. Missa Major a la patrona de l’Eliana, La Mare de Déu del Carme, i entrega d’escapularis als clavaris.

13:00 h. Cercavila de volta general pels Clavaris de la Mare de Déu del Carme.

14:00 h. Gran Mascletà per la pirotècnia “Hermanos Caballer” d’Almenara, a l’aparcament del poliesportiu.

20:30 h. Eixida de la Mare de Déu del Carme des de la casa del Clavari Major fins l’església Nostra Senyora del Carme.

20:45 h. Eixida del ball del Gegant i Geganta, ball dels Nanos i Nanes, ball de la Carxofa, ball dels Cavallets, des de la plaça de l’església.

21:00 h. Processó general a la Mare de Déu del Carme de l’Eliana. A l’entrada de la imatge de la Mare de Déu a l’església es realitzarà disparà de salves i ramillets de foc d’artifici. Dintre de l’església es farà el cant dels Gojos i l’entrega de la imatge de la nostra patrona pel Clavari Major a la parròquia, al finalitzar es nomenarà els Clavaris i Clavari Major del 2023.

23:30 h. Els nostres Clavaris ens amenitzen amb Gran nit de Revetlla de Festa Major amb una de les orquestres més afamades de Galícia, l’Orquestra “LA QUINTA NOTA” a la plaça d’Europa.

Diumenge 17 de juliol. Festivitat del Santíssim Crist del Consol. Dia dels Fadrins. 120 anys de la Festivitat.

10:30 h. Arreplegada de Clavaris fadrins i cercavila pels carrers de la nostra localitat

12:00 h. Missa Major al patró del nostre municipi, El Santíssim Crist del Consol.

13:00 h. Cercavila de volta general pels Clavaris dels Crist del Consol “els Fadrins”

14:00 h. Mascletà per la pirotècnia «VALENCIANA» de Lanera de Ranes a l’aparcament del poliesportiu.

20:45 h. Eixida del ball del Gegant i Geganta, ball dels Nanos i Nanes, ball de la Carxofa, ball dels Cavallets, des de la plaça de l’església.

21:00 h. Processó general al Santíssim Crist del Consol amb la celebració del 120 anys de la festivitat. A l’entrada de la imatge del nostre patró a l’església es realitzarà disparà de salves i ramillets de foc d’artifici. Dintre de l’església es farà el cant dels Gojos, al finalitzar es nomenarà els Clavaris fadrins i Clavari Major fadrí del 2022.

23:00 h. Per a un gran Fi de Festes els fadrins ens amenitzen amb l’afamada Orquestra «SCREAM» a la plaça d’Europa.

Les Clavaries i l’Ajuntament de l’Eliana vos desitgem Molt Bones Festes Majors 2022!

NOTA : Les Clavaries i l’Ajuntament de l’Eliana es reserva el dret de canviar l’horari dels actes o de suprimir-ne o afegir-ne.