• El 40 Aniversari del Dia de l´Orxata, un concert amb personalitats com Carlos Baute o Soraya, o la Fira Jove formen part de la programació de l´1 al 10 de juliol

Veïns i veïnes d´Alboraia (L´Horta Nord) i l´àrea metropolitana de València tenen un cita clau de l´1 al 10 de juliol amb les Festes Patronals de la localitat. La programació d´aquest any d´aquesta iniciativa anual situa a Alboraia com un dels punts de l´oci estiuenc de la zona valenciana. 

Si bé el dia 1 de juliol actuarà com a preludi de les Festes Patronals amb propostes com a exposicions a càrrec de les associacions de mestresses de casa, el recinte firal obrirà les portes el 2 de juliol a les 20.30 hores amb l’acte d’obertura per l’alcalde, Miguel Chavarría, i la Corporació Municipal. A partir d’ací, veïns, veïnes i turistes gaudiran d’una intensa programació d’activitats per a tota mena de públic en el qual cultura, tradició, gastronomia, música, orxata, esport, oci, joventut i solidaritat, entre moltes altres, es donaran cita.

Una de les grans cites de la programació serà el Dia de l’Orxata, que enguany celebra el seu 40 aniversari el 6 de juliol. Ho farà d’una manera especial, seguint la tendència de reinvenció i renovació que experimenta des de l’any passat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i el Gremi d’Orxaters Artesans d’Alboraia. A les 12.00 hores, es durà a terme el repartiment en l’Avinguda de l’Orxata; a les 18.00 hores, tallers infantils gratuïts en c/ Abadia amb una ‘orxatada’ popular per la Junta Local contra el Càncer d’Alboraia.

Carlos Baute i Soraya, a Alboraia

La música acompanyara a aquests deu dies com és habitual. La Societat Musical d’Alboraia durà a terme diversos concerts en el municipi i algunes de les seues parts com la colla de Tabal i Dolçaina amenitzarà determinats moments lligats a la tradició com el repartiment de calderes del popular arròs amb fessols i naps. Diverses orquestres tancaran les nits festives, si bé una queda reservada per al concert ‘Gira Dial Al Sol’ en el qual participaran artistes reconeguts com Carlos Baute, Soraya, Beatriz Luengo o Miriam Suárez i joves promeses com Depol.

En matèria de cultura, la Biblioteca Pública Municipal llança interessants proposades com el ‘Library Day’ el dia 2 en la Plaça de la Constitució, que se suma a la iniciativa de Teatre a l’aire lliure ‘Clap, Clap!’. També destaca l’I Festival de Guitarres Esteve Villa d’Alboraia, amb concerts d’importants professionals del panorama nacional i una competició entre participants.

Esport i oci per a la joventut

Si bé la programació compta amb activitats cada dia per a la joventut, el 8 de juliol estarà dedicat a aquest segment de la població amb la Fira Jove, un conjunt d’activitats gratuïtes multiesportives com a rocòdrom, tirolina, tir amb arc, jocs d’aigua, zona retro, etc. que acollirà la Ciutat de l’Esport. A més, aquests 10 dies comptaran amb punts violeta d’informació i assessorament amb la finalitat de promoure la igualtat i ser un punt segur per a dones, abrigallant el dispositiu de seguretat que habilitarà la Policia Local cada dia.

La programació completa es pot consultar en físic en els principals punts municipals d’Alboraia com el Mercat Municipal, la Casa de la Cultura ‘José Peris Aragó’, les oficines d’atenció ciutadana AMIC dels tres nuclis urbans, Serveis Socials, així com diversos comerços locals. El document també ofereix un avanç de les Festes de la Verge del Carmen de Port Saplaya (el següent cap de setmana), del Santíssim Crist de la Providència i de La Patacona (ja al setembre).

PROGRAMA DE FESTES