• El Consell dona un ultimàtum a l´Ajuntament d´Alacant per a què protegisca la font de Llevant

A quinze dies del començament del concurs de mascletaes a la Plaça dels Estels d´Alacant, dins de les festes de les Fogueres de Sant Joan, un informe de Cultura dona a l´Ajuntament d´Alacant un ultimàtum per a que es protegisca la font de Llevant o no es podran disparar les mascletaes enguany a esta plaça.

El Servei Territorial de Cultura d´Alacant ha donat deu dies a l´Ajuntament d´Alacant per a que comunique les mesures que pense pendre o reubicar les mascletaes en un altre emplaçament en la ciutat.

Les reaccions no s´han fet esperar, i l´alcalde de la ciutat, Luis Barcala, s´ha pronunciat este dijous, «No permetrem que les mascletaes es moguen dels Estels, és un lloc on els alacantins volen que es disparen les mascletaes». A més per a l´alcalde és «una amenaça del Consell de Ximo Puig» cap a la festa de les Fogueres. Davant el suggeriment de traslladar les disparades, Barcala s´ha pronunciat si ocorreria el mateix amb les mascletaes de les Falles de València. «No s´atrevirien a fer el mateix amb les de València».

Font de Llevant a la Plaça dels Estels d´Alacant

El possible trasllat de les mascletaes a un altre punt de la ciutat, es d´una petició que demanava l´ Associació alacantina «Salvem el Nostre Patrimoni», que havia denunciat davant la Fiscalia d´Alacant a l´ alcalde i dos regidors per un presumpte delicte contra el patrimoni històric arquitectònic, patrimoni urbanístic i per prevaricació.

MASCLETAES 2022

Les mascletaes tornaran als Estels, el próxim 18 de juny fins al 24 de juny dia de Sant Joan. Cada migdia (14:00h) es dispararà la mascletà.

Però avanç el dissabte 4, dissabte 11 i diumenge 12 de juny, es dispararan tres mascletaes en diferents llocs de la ciutat. I a partir del 25 al 19 de juny el concurs de focs artificials en la platja Cocó.

📎 RELACIONAT

Programa Pirotécnico de las Hogueras 2022