• El certamen se celebrarà del 25 d’agost al 2 de setembre i el termini d’inscripció dels participants es manté obert fins a l’11 d’agost

El Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega compleix la seua 55 edició, considerant-se com un dels certàmens més longeus a nivell internacional. L’alcaldessa, Susana Marqués, al costat del director del certamen, Jose Morales i el pintor i artista Melchor Zapata, han presentat el cartell que il·lustrarà la present edició. “Per a aquesta edició, que a més coincideix amb l’aniversari de naixement del mestre Francisco Tárrega, hem volgut comptar amb la col·laboració especial d’un altre dels nostres grans i reconeguts artistes a nivell internacional com és Melchor Zapata, qui ha sigut l’encarregat d’il·lustrar el cartel d’aquesta edició tan especial”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Ja amb el cartell presentat comença el compte arrere per a l’inici del certamen que es desenvoluparà del 25 d’agost al 2 de setembre.

El termini d’inscripció es manté obert fins al pròxim 11 d’agost i quant a les bases, poden participar quants guitarristes ho desitgen, excepte aquells que van obtindre el Primer Premi del Certamen en edicions anteriors. Així mateix, el límit d’edat s’estableix en 35 anys i els concursants no hauran d’haver complit els 36 anys durant la celebració del certamen.

Pel que fa al desenvolupament del certamen, els dies 26 i 27 d’agost es durà a terme la fase de preselecció en la qual els concursants admesos interpretaran un repertori de lliure elecció que comprenga obres (o moviments) de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouran les obres “Rosita” i “La Mariposa” de Francisco Tárrega. Els dies 29, 30 i 31 d’agost el Teatre Municipal acollirà les sessions del certamen i els músics seleccionats interpretaran obres lliurement triades, entre les quals inclouran, obligatòriament, “Recuerdos de la Alhambra” i una obra de lliure elecció de Francisco Tárrega. Després d’això, el jurat triarà als concursants que passaran a la sessió final del 2 de setembre. Com ha explicat el director del certamen, José Morales, “els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en una sèrie de xicotets concerts en el ‘Dia Tárrega’ (el dijous previ a la Final) on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega”.