• Des del 4 fins al 16 d’octubre es duran a terme diferents activitats per a tota la família

Onda celebrarà la festivitat del 9 d’octubre amb un ampli ventall d’activitats per a tots els públics. Així, el Consistori busca posar en valor la història valenciana i commemorar la conquesta de la ciutat de València per part del rei Jaume I.

Durant la setmana, es durà a terme el taller ‘Fem una mocadorà’, on els més xicotets, amb la col·laboració de la Panaderia Castañ, prepararan el massapà tradicional. També hi haurà activitats de lectura en les quals es llegiran i recitaran obres valencianes i s’elaboraran còmics. A més, el dissabte 8 es farà una visita teatralitzada pel centre històric en la qual es mostrarà la història de la ciutat i la influència que la conquesta de Jaume I hi va tindre.

El plat fort arribarà el diumenge 9 d’octubre amb una jornada completa. En primer lloc, els xiquets i xiquetes podran gaudir de jocs infantils tradicionals, des de les 10.30 h en el Raval de Sant Josep. A les 11.00 h, gegants, capgrossos, dolçainers i tabaleters recorreran la plaça, compartint la seua música. A continuació, es durà a terme un acte institucional amb la interpretació de l’himne de la Comunitat Valenciana per part del tenor Vicente Ombuena i la Unió Musical Santa Cecilia d’Onda. Després d’això, el Grup Folklòric mostrarà una exhibició de balls tradicionals.

Sobre aquest tema, la regidora d’Educació i Normalització lingüística d’Onda, Estela Badenes, ha manifestat la importància d’honrar la història i cultura valenciana: “El 9 d’octubre és una data molt important per al poble d’Onda, i per això volíem estar a l’altura de l’ocasió i oferir un programa cultural, esportiu i lúdic en el qual reivindiquem la nostra identitat i orgull de ser valencians i onders”.

Pròximes activitats

Cal destacar que durant tot el matí del diumenge 9 d’octubre, tindrà lloc un torneig de Pilota Valenciana al carrer San Miguel. Aquesta competició continuarà el diumenge 16 d’octubre en el Trinquet Municipal.

A més, durant la setmana vinent, continuaran les activitats amb contacontes en La Cassola, un concert de música en valencià, el dimarts 11, oferit per la Unió Musical Santa Cecilia d’Onda; un espectacle infantil de teatre i marionetes que es realitzarà el dimecres 12; i la presentació del poemari ‘Antologia cordial’ de la mà de Marisol González, el divendres 14.