• Les Falles de Benicarló celebraran en 2023 el seu 50é aniversari, on es plantarà per primera vegada dues falles municipals

L’Ajuntament de Benicarló celebra el mig centenari de les seues Falles amb dos monuments municipals, un de gran i un d’infantil, que commemoren l’art efímer i la ciutat, respectivament. Ambdues falles s’ubicaran al carrer Ferreres Bretó, enfront de l’escultura dels llauradors. Juntament amb la publicació dels esbossos també s’ha donat a conéixer el cartell anunciador de les falles 2023.

D’una banda, la falla infantil ha estat dissenyada pels alumnes del Grau d’Artista Faller i Escenografia del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i representa el lema «Som Benicarló», que uneix diferents motius característics de la ciutat, com la carxofa i el campanar de Sant Bartomeu, a més d’actes de festes típiques com la foguera de Sant Antoni i la nit dels fanalets de meló de les Festes Patronals.

D’altra banda, la falla gran és un projecte coral a càrrec dels reconeguts artistes Fernando Foix, Vicent Martínez, Ximo Foix, Juan Lluch i Grego Acebedo, i rep el nom d’«Efímer», on es mostra la interacció entre ninot i flama, escena central de les falles.

El cartell anunciador de les Falles 2023 ha estat una creació de Pistacho Studio. La imatge representa amb icones els aspectes més reconeixibles de les falles benicarlandes com la mascletà, les pintes de les falleres, els sopars d’entrepà o els casals, d’entre altres.

Entre els actes de celebració de mig centenari destaca el concert-espectacle «50 anys de falles a Benicarló», una iniciativa amb música original que comptarà amb la participació de 200 músics i que es representarà el 15 d’octubre a les 20 hores al pati del CEIP Eduardo Martínez Ródenas.