• Consulta tota la programació festiva en honor a la patrona dels valencians

Després de dos anys sense el Trasllat, o de la processó de la Mare de Déu dels Desamparats, enguany torna la programació habitual en honor a la patrona.

Esta és la programació festiva, religiosa dels próxims dies.

Divendres 6 de maig 

13:00h Missa cantada per l´Escolania, a intenció de la Societat d´Agricultors de la Vega de València

17:00h Primeres Vespres Pontificals amb les quals es donen principi els actes oficials de la Festa

20:00h Missa a intenció de l´Associació Lo Rat Penat

20:00h Dansà Infantil – Plaça Mare de Déu

23:00h Dansà Fallera – Plaça Mare de Déu

Dissabte 7 de maig 

Celebraració de les misses conmemoratives del 61 aniversari del Patronatge Regional, d´una banda, i del 99 aniversari de la Coronació Pontifíca, així com la missa a intenció de la Cort d´Honor de la Mare de Déu dels Desamparats i presentació de xiquets a la Mare de Déu.

18:30h Dansà amb la participació dels grups de danses dels pobles

20:00h Salve Solemníssima

23:00h Tradicional Concert de la Banda Municipal de València – Plaça de la Mare de Déu

00:00h Castell de Focs Artificials a càrrec de la Pirotècnia Tamarit – Jardí del Túria, junt a les Torres dels Serrans

Al finalitzar el castell, Gran Dansà i Cant d´Albaes

Diumenge 8 de maig 

05:00h Missa de Descoberta

08:00h Missa d´Infants – Plaça de la Mare de Déu

10:30h Trasllat – Plaça de la Mare de Déu, fins a la Catedral

12:00h Missa Pontifical en la Seu

14:00h Mascletà a càrrec de la Pirotècnia Aitana (Bèlgida) suspesa en Falles – Plaça de l´Ajuntament

19:00h Solemne Processó General

A més de les misses i actes principals de la Festa, la Basílica, acollirà a les 06h, la Missa en intenció de la Associació Amics Camí de la Mare de Déu i també es celebraran misses a les 11:30, 13:00, 17:30, 18:30 i 19:30. Així mateix es ressarà durant tot el mes de maig el Sant Rosari en la Basilica a les 16:45h.

Als següents dies

Del 9 al 17 de maig, a les 19:30h Novenari a la Mare de Déu, amb res de Vespres i predicació i cant de Gojos per l´Escolania. A continuació es celebrarà la missa.

El dilluns 9 de maig hi haurà misses a intenció de l’Ajuntament de València (pels majors de la tercera edat) i de la Fàbrica de Tabacs i Bombers de València, cantada per l’Escolania, i la novena serà a intenció del Fòrum de Laics. A les 20:30h serà la Ronda a la Verge.

El dimarts 10 s’oferirà la garlanda de beques del Secretariat Diocesà de Missions i la novena a intenció de la congregació de Mares Desamparats i San José de la Muntanya.

Igualment, el dimecres 11, a les 13 hores, tindrà lloc la visita d’alumnes d’Infantil del Col·legi Guadalaviar i la novena a intenció dels Instituts Seculars de València, i el dijous 12, al matí, serà la missa organitzada pel gremi de floristes, cantada per l’Escolania, i a la nit, Ronda Tunera.

El divendres 13 serà la novena a intenció de les Germanors del Treball de València i l’endemà, el 14 de maig, presentació de xiquets a la Verge, missa de les Confraries de la Mare de Déu dels Desamparats cantada per l’Escolania i a la vesprada, novena a intenció de l’Associació Valenciana de la Caritat.

La programació continuarà el diumenge 15 amb la missa oferida per les famílies des de 1906 en honor de la Verge i la novena per l’Obra Social Femenina Verge dels Desemparats; el dilluns 16 serà la missa a intenció de l’Escola d’Infermeria “Mare de Déu dels Desamparats” de la Universitat Catòlica de València; i el dimarts 17, últim dia del novenario, hi haurà una visita d’alumnes de Primària del Col·legi Guadalaviar, una missa cantada per l’Escolania a intenció de la Cort d’Honor de La nostra Senyora dels Desamparats i finalment, la novena a intenció de la Gran Associació La nostra Senyora dels Desamparats.

Besamans públic 

El dimecres 18 de maig serà el Besamans públic davant la imatge peregrina de la Mare de Déu dels Desampararts des de les 07:30h fins a l´últim devot.

La resta del mes de maig han sigut programades altres misses, dedicades a la Mare de Déu dels Desamparats, com l’organitzada a intenció de les Mestresses de casa Tyrius de Quart de Poblet i la Societat d’Assegurances Mútues contra Incendis d’Edificis de València (19 maig); els “Eixidors de la Mare de Déu” (20 maig); la Germanor dels Seguidors de la Verge (22 maig); la Festa de l’Antiga i Real Arxiconfraria (29 de maig); i la missa a intenció de la Germanor del Crist dels Afligits del Canyamelar (30 maig), entre altres entitats i famílies.

PROGRAMA COMPLET DE MÀ