• Així ho ha anunciat este dimecres a les Corts Valencianes 

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha comparegut a les Corts Valencianes per a explicar les línies d’actuació del seu departament durant els pròxims mesos. La consellera també ha fet una retrospectiva de l’evolució de les polítiques aplicades pel seu departament durant el govern del Botànic explicant que «no he heretat aquesta Conselleria de la gestió de la dreta, afortunadament, sinó de la diligent i magnífica gestió de Vicent Marzà».

Raquel Tamarit ha donat molta rellevància a la «necessitat de fomentar l’estabilitat i la dignificació laboral de les persones que treballen en els sectors culturals», i en aquest sentit, ha anunciat que «volem impulsar una cimera estatal que aborde de manera directa diferents solucions per a reduir la temporalitat i la precarietat de les i dels treballadors de la cultura. Cal buscar noves eines de protecció laboral i contactarem amb els ministres de Cultura i de Treball, Miquel Iceta i Yolanda Díaz, per tal de poder fer possible l’organització d’aquesta trobada estatal a diverses bandes».

Una altra nova mesura està referida a la protecció del patrimoni immaterial valencià, especialment d’una festivitat com les Falles. En aquest context, la màxima responsable de Cultura de la Generalitat ha anunciat «la creació de la Mesa de Coordinació Autonòmica del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de les festes de les Falles».

La consellera Tamarit ha explicat que «moltes juntes, federacions, comissions i sectors vinculats al món faller reclamen un espai de coordinació autonòmic per a la salvaguarda del patrimoni de la humanitat declarat per la Unesco de la festa de les Falles. Cal recordar que molts municipis del nostre territori planten falla i fan falla. Des de Benicarló fins a Elda, passant per València. Per això és necessari configurar aquest òrgan de coordinació d’àmbit autonòmic».