• Després de la votació de les comissions falleres, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comunicat la designació directament per telèfon a les dos joves elegides
  •  Quatre joves i una xiqueta optaven al càrrec de Reina Fallera de Borriana de 2023

La incògnita ha estat resolta i Silvia Navarro Godos serà la nova Reina Fallera de Borriana per al pròxim exercici de 2023, i Maria Olivas Vidal, com era d’esperar, serà la reina Fallera Infantil de la ciutat, segons s’ha pogut saber en l’acte d’aquesta vesprada de l’elecció de les Reines Falleres de Borriana 2023.

La sala de plens municipal ha tornat a quedar-se xicoteta aquest dissabte en l’acte de l’elecció de les reines, que s’ha celebrat novament, després de dos anys, en les dates habituals. Després de la votació de les comissions falleres, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comunicat directament per telèfon a les dos joves la seua designació.

Així, després d’una setmana d’incertesa i després que quatre joves presentaren la seua candidatura a Reina Fallera i una altra ho fera per a representar a la ciutat com a Reina Fallera infantil, els dubtes s’han resolt definitivament quan l’alcaldessa des de la sala de plens ha confirmat telefònicament, en primer lloc a Maria Olivas Vidal de la falla Barri la Mercè, que era la nova Reina Fallera infantil de Borriana, i pocs segons després s’ha posat en contacte amb a Silvia Navarro Godos , de la falla Barri d´Onda, per a comunicar-li que havia estat triada per les comissions falleres com la màxima representant de les festes josefines de 2023.

Tant els voltants com l’interior de l’Ajuntament de Borriana s’han convertit en un formiguer de persones, la gran majoria amics, amigues i familiars de les candidates, i representants d’alguna de les 18 comissions falleres de Borriana.

La vesprada de l’elecció ha començat una camí s’ha acabat la cerimònia de la votació per part dels presidents i presidentes de cadascuna de les díhuit comissions falleres i de la regidora de Falles, Sara Molina. Posteriorment, en el consistori, l’alcaldessa de Borriana i la secretària de l’Ajuntament han obert l’urna i han realitzat el recompte dels vots, per a conèixer el resultat de les candidates triades.

A continuació, Maria Josep Safont els ha comunicat per telèfon el seu nou càrrec de Reina Fallera de Borriana. Com és habitual, en pronunciar el nom de les candidates triades s’ha desbordat l’alegria i la cridòria entre les persones més pròximes a cadascuna de les dos joves que ostentaran la representació de les Falles de Borriana durant 2023.

Després de l’anunci, dos vehicles oficials s’han desplaçat als domicilis de les futures reines falleres i les han traslladades a l’Ajuntament per a complir amb l’acte de presentació davant les autoritats i la gran família fallera, per a ser, el mes de novembre, proclamades com a màximes representants falleres.

Respecte a la data per a la presentació de candidatures a les corts d’honor i dames de la ciutat, la Junta Local Fallera de Borriana ha informat que serà dimarts que ve 12 de juliol. 

GALERIA 

📸 Ajuntament de Borriana