• Demà a les 12:30h es procedirà a l´obertura de l´exposició al saló de plens 

L’Ajuntament de Sueca ha sol·licitat a l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i) que realitze un estudi de l’estat actual de la bandera de la ciutat més antiga que es conserva. “Hem decidit, juntament amb l’Institut Valencià de Conservació, procedir a estendre-la per al seu estudi i formular una petició formal a este organisme per a la seua restauració. Aprofitant el temps en el qual la bandera romandrà exposada en el saló de plens per al seu estudi, volem convidar a la ciutadania que ho desitge al fet que s’acoste per a contemplar-la amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre”, ha explicat el regidor de Cultura, Vladimir Micó, qui ha assenyalat també que la pretensió és que les generacions més joves puguen conéixer com era la bandera més antiga de la ciutat que es conserva i que ha romàs enrotllada durant anys.

Com a anècdota, entre els plecs de la bandera, s’ha trobat un document en el qual s’indica: “Esta bandera fue desplegada y plegada por última vez por Juan Talens Roselló, Jesús Navarro Navarro y Juan Martínez España, el 16 de junio de 1977, año de la democracia. En este tiempo, era Oficial Mayor del Ayuntamiento Don José Antonio Benedito Beltrán y alcalde de Sueca, Don Rafael Matoses Palacios”.

Demà dissabte, 8 d’octubre, a les 12.30 hores, es procedirà a l’obertura de l’exposició de la bandera en el saló de plens i s’informarà de l’horari establit perquè puga visitar-se.