• L´Ajuntament de Guadassuar celebrarà el pròxim dissabte 8 d´octubre, els actes institucionals amb motiu del dia de la Comunitat 

Guadassuar es prepara per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre amb el veïnat de la localitat i tot aquell que vulga ser partícip dels actes commemoratius que es portaran a terme el pròxim dissabte.

El dia 8 d’octubre tindrà lloc la part institucional de la celebració, la qual començarà a les sis de la vesprada amb una concentració a la plaça Major que marcarà l’inici de la cercavila cívica fins al carrer Jaume I, amb l’acompanyament de la SUM Santa Cecília de Guadassuar. Allí, al llarg del carrer, es faran balls i músiques tradicionals a càrrec de la Muixeranga ‘la Carabassota’, l’Associació de Dolçaina i Tabal de Guadassuar i el Grup de Danses ‘Bolero de Guadassuar’’. Una vegada finalitzat l’acte de llorejar la placa dedicada a Jaume I, en el carrer que rep el mateix nom, a les 19.30 hores començarà a la plaça Major l’entrega de distincions del 9 d’Octubre. 

Enguany el ‘Guardó d’Honor 9 d’Octubre’, aprovat per unanimitat en sessió plenària de l’Ajuntament, s’atorgarà al quintet de metall Spanish Brass, que compta amb una gran trajectòria de reconeixements i especialment el del Premi Nacional de Música entregat pel Ministeri de Cultura l’any 2020. L’Ajuntament de Guadassuar també lliurarà mencions honorífiques al Col·legi Sant Francesc, Aguafa, Maria Villalba Sais, Juan Carlos Civera, Júlia Marqués Villalba, la Falla La Barraca i a la comunitat ucraïnesa, cadascú d’elles i ells amb destacats mèrits que els fan mereixedors de la distinció.

Després de fer l’entrega dels reconeixements, el públic present podrà gaudir en directe del concert ‘Mira si hem corregut terres…’ de Spanish Brass & Carles Dénia a la mateixa plaça. I, una vegada finalitzada l’actuació, es durà a terme el sopar de germanor organitzat pels Festers de Sant Vicent i les Festeres de la Divina Aurora 2023.

Rosa Almela, alcaldessa de Guadassuar, anima “a tota la població a participar activament en els actes del 9 d’Octubre per fer costat a les senyes d’identitat valencianes i especialment acompanyar als veïns i veïnes guardonats”. Per una altra banda, el regidor de Festes i Govern Obert, Josep Martínez, ha afegit que “s’ha d’eixir al carrer i participar en cadascuna de les activitats organitzades, perquè toca seguir lluint el millor tret característic del poble valencià: la festa!”.