• S´inaugurará l´escultura amb el perfil de nou ciutadans il·lustres de Sueca en la plaça Jaume I

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, ha preparat un programa per al 9 d’Octubre que inclourà enguany algunes novetats. “Hem volgut canviar un poc el format, però iniciarem els actes, com sempre, en l’Espai Joan Fuster, cita obligada enguany especialment en el qual commemorem el centenari del naixement de l’escriptor. Allí tindrà lloc la lectura del parlament per l’Any Fuster i el 9 d’Octubre, a càrrec de Salvador Ortells, director de l’Espai Joan Fuster i un dels comissaris de l’Any Fuster. També tindrem balls tradicionals a càrrec de l’Almogàver i la Xala, i l’actuació de la Muixeranga acompanyada de Tabalaina. Des d’allí, acudirem en cercavila fins a la plaça Jaume I, on procedirem a la inauguració de la nova escultura denominada ‘El mur de la cultura’”, ha explicat el regidor de Cultura, Vladimir Micó.

La nova escultura està basada en el perfil a escala de l’antiga muralla de Sueca i, en cadascuna de les seues portes, s’ha representat, sobre una planxa d’acer, el perfil de nou ciutadans il·lustres del municipi, seleccionats mitjançant una consulta popular a la ciutadania. Després de la inauguració de l’escultura i el parlament de l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, es realitzarà una ofrena floral a tots els ciutadans representats en l’escultura.

A les 12 hores, en el Casal Jove, tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs de Dibuix per a escolars ‘Jaume I i el 9 d’Octubre’ i, a continuació, de nou balls tradicionals en la plaça Jaume I a càrrec de l’Almogàver. A les 13 hores, en la plaça de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Vladimir Micó, pronunciarà un parlament amb motiu del 9 d’Octubre. Els actes finalitzaran amb la baixada del Penó de la Conquesta des del balcó de la casa consistorial, l’actuació de la Muixeranga i el grup Tabalaina i una mascletà en la plaça de Sant Pere.

📸 Arxiu |