El president Gaspar rep el Ninot d’Or de mans de Paco Pellicer | Diputació de València

  • El Mestre Major del Gremi, Paco Pellicer, reconeix “el paper de la Diputació perquè l’activitat dels artistes fallers arribe als pobles”, mentre que el president Gaspar incidix en “la necessitat de recolzar i posar en valor les coses úniques que es fan a València”
  • La Diputació de València ha instaurat una línia anual d’ajudes al sector dirigides a artistes fallers, comissions, pirotècnics, floristes i indumentaristes

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha rebut hui el ‘Ninot d’Or’ de mans del Mestre Major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers, Paco Pellicer, pel suport de la institució provincial al sector faller que es va iniciar amb la crisi derivada de la pandèmia de Covid19.

Durant l’acte de lliurament, que ha tingut lloc al Saló de Plens de la institució provincial, Paco Pellicer, acompanyat per membres de la junta directiva del Gremi, ha destacat que “el paper de la Diputació com a porta d’entrada als municipis de la província, no sols per poder plantar fora de la ciutat de València sinó també pels molts altres treballs que s’han propiciat al marge de les Falles, ja que en les innombrables festes que se celebren als pobles, els ajuntaments troben en el Gremi els professionals idonis per a tota mena de treballs artístics”.

Per la seua banda, el president Gaspar, després d’agrair la distinció, ha explicat que “la pandèmia va posar de manifest la necessitat que ja havíem detectat que la Diputació estiguera més prop del sector faller, per la qual cosa les ajudes que van començar en 2021 i s’han ampliat en 2022 tindran una continuïtat en els pròxims exercicis”.

En eixe sentit, Toni Gaspar ha reivindicat “la necessitat de recolzar i posar en valor les coses úniques que es fan a València” i afirma que “este sector acull a professionals que són vertaderes potències mundials en molts àmbits, com l’ús de la pólvora, l’escultura o la indumentària”. El president de la Diputació els ha qualificat com a “generadors de felicitat”, ja que “el seu treball incidix directament en l’estat d’ànim d’una població que té desig d’eixir al carrer i tornar a celebrar, després d’un temps de molt de sofriment”.

Més de 1,3 milions d’ajuda al sector

La Diputació ha destinat en 2022 més de 1,3 milions d’euros per a ajudar a reflotar al sector faller, un dels més afectats per la crisi sanitària derivada de la pandèmia de Covid19.

Concretament, la línia de subvencions concedida per l’àrea de Presidència ha assignat 300.000 euros al Gremi d’Artistes Fallers. Altres col·lectius del sector beneficiaris són Piroval, l’Associació d’Empreses Pirotècniques, amb 300.000 euros, i el Gremi Artesà de Sastres i Modistes, amb 120.000. D’altra banda, l’Associació de Comerços d’Indumentària Valenciana (ASCIVA), la Asociación Nacional de Floristas i el Gremi Artesà Florista de la Comunitat compten amb 60.000 euros cadascun, mentre que el col·lectiu Fallers pel Món en té assignats 6.000.

Gaspar amb membres de la Junta Directiva del Gremi

Les comissions de la província disposaran d’un increment de les ajudes substancial, amb una dotació global de 450.000 euros enfront dels 230.000 que tenien en 2021 per a organitzar actes i promocionar les Falles.

Una de les particularitats d’estes ajudes és que les subvencions es canalitzen a través dels respectius gremis, amb la qual cosa, són ells qui proposen de manera autònoma en què invertir els diners en funció de les necessitats.