• El regidor Giuseppe Grezzi ha visitat la posta sanitària del Cabanyal per informar d’este servici que presta Creu Roja

El servici d’assistència i socorrisme que presta Creu Roja a les platges de València compta amb un operatiu de 160 persones repartides entre les 16 postes sanitàries habilitades en els 19 quilòmetres del litoral urbà que s’estén des de la Malva-rosa fins al Perellonet. El regidor delegat de Platges, Giuseppe Grezzi, ha presentat hui este dispositiu que estarà actiu des de hui, 1 de juny, fins al 15 de setembre a les platges del Nord i del Sud del terme municipal, i en un període més restringit (de l’1 de juliol al 31 d’agost) a la Devesa «per a protegir este espai natural».

El regidor Giuseppe Grezzi, acompanyat de la directora local de Socors i Emergències, de Creu Roja, Macarena Lozano, ha visitat la posta sanitària del Cabanyal, que com a l’altra platja del Nord, la de la Malva-rosa, romandrà oberta des de les 10 del matí fins a les 20 hores de la nit, amb un reforç de vigilància de 9 a 10 hores.

A la majoria de les platges del Sud (Pinedo, Arbre del Gos, El Saler, Garrofera i Perellonet) este servici estarà operatiu de 10,30 fins a les 19 hores (amb l’esmentat reforç de 10 a 10,30). I en el cas de la Devesa, que compta amb un servici més limitat per garantir el respecte de la fauna i flora d’este entorn protegit, l’operatiu estarà en marxa d’11 a 18 hores.

El conveni signat entre l’Ajuntament i Creu Roja l’any passat suposa una inversió de 3.020.782 euros per a la passada temporada i la d’enguany. En total contempla, a més de les 16 postes sanitàries a les platges, 22 torres de vigilància, 7 ambulàncies, 5 motos aquàtiques, 2 embarcacions tipus C, 3 punts accessibles per a facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda, i platges adaptades amb certificat d’accessibilitat universal.

Pel que fa als recursos humans, el conveni estableix que este estiu a les platges de València treballaran 68 socorristes aquàtics, 24 socorristes a les Postes, 18 tècnics d’emergència sanitària, 8 metges, 7 infermers, 8 caps de platja, 17 auxiliars de bany, 2 persones de manteniment, 3 coordinadors, 1 administratiu i 2 operadors de comunicacions.

Cartelleria renovada

Giuseppe Grezzi s’ha mostrat “satisfet amb l’apertura de la temporada de bany a les platges de València, després de les restriccions de la pandèmia de la covid-19”, i ha anunciat que, “a més, la ciutadania comptarà amb molt més servicis que estan detallats a la renovada cartellera que recull des d’un plànol general del litoral valencià fins al codi de conducta que han de seguir les persones usuàries d’este espai. A la nova cartellera, que disposa de codi QR per fer accessible esta informació també es mostren les línies de transport públic que acosten les platges a la població.

Entre els servicis que ha destacat Grezzi es troben Bibliomar, a la platja del Cabanyal, de l’1 de juny al 15 de setembre, en horari d’11,00 a 15,00 hores; o el canal de natació, a la platja de la Malva-rosa, des del seu començament fins a la Patacona.

Grezzi també ha parlat de les “platges sense fum” en l’arbre de Gos, La Devesa, El Saler i Garrofera, i de la “platja can de Pinedo”, que va ampliar la seua superfície inicial davant l’increment d’usuaris.