• L´alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha rebut este matí el tradicional Pomell del Corpus

València viurà este cap de setmana la festivitat del Corpus, una de les tradicions més antigues de la ciutat. Diferents actes religiosos, folklòrics i culturals configuren el programa d’esta celebració que l’Ajuntament va encetar la setmana passada amb el cicle de xarrades “De la festa, la vespra”, i que conclourà dimecres 22 de juny, amb la representació de les danses de la huitava del Corpus al monestir de Sant Miquel dels Reis. El dia gran de la denominada “festa grossa” de la ciutat serà pròxim diumenge, quant es festegen dos dels actes representants en el cartell anunciador del Corpus 2022. Esta imatge gràfica, que convida la ciutadania a gaudir de la festa, fusiona alguns dels seus elements simbòlics com ara la ‘poalà’, de la cavalcada del convit, o la pluja de pètals, amb què la ciutadania rep la Custodia del Santíssim Sacrament al seu pas pels carrers de València en la processó.

Este matí, a les 10:00h l´Ajuntament ha rebut el Pomell de flors del Corpus de mans de l´Associació Amics del Corpus, i ha engalanat el balcó de la façana principal amb este adorn per fer una crida a tots els valencians i valencianes perquè celebren esta festivitat tan arrelada.

PROGRAMACIÓ CORPUS

Divendres 17

20:00h Trasllat de les roques a la plaça de la Mare de Déu, on quedaran exposades.

23:30h Nit d´Albaes i danses, des de la plaça del Dramaturg Faust Hernández Casajuana fins al Palau Arquebisbal.

Dissabte 18

18:00h Representació del Misteri de Sant Cristòfol i el Misteri d´Adam i Eva, en la plaça de la Mare de Déu, a càrrec del col·legi diocesà Santiago Apóstol.

23:00h Concert de la Banda Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert, en la plaça de la Mare de Déu.

00:00h Nit de Festa, amb passacarrer i banda de música pel recorregut invers de la processó. També es lliuraran els premis dels balcons adornats.

Diumenge 19 

De 9 a 9:30h repic de campanes des de la torre del Micalet.

12:00h Cavalcada del Convit, que es realitza des del 1516 i que suposa una crida a la ciutadania perquè assistisca a la Processó de la vesprada.

De 12h a 12:30h s´efectuaran els voltejos de campanes corresponents a la festivitats del Corpus des del Micalet.

16:30h Pas de les Roques

17:15h Eixida dels carros de la murta

17:30h Eixida dels gegants, nanos, la magrana i la Moma.

19:00h Solemne Processó del Corpus de València, que eixirà de la Seu per la porta dels Apòstols, per a continuar per la plaça de la Mare de Déu, carrers Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Maria Cristina i Sant Vicent, Lluís Vives, Mar, Avellanes, Palau i plaça de l´Almoina fins a la Catedral. I per a finalitzar este acte en que participaran les Falleres Majors de València, a les 21h. s´efectuarà el tradicional volteig de campanes des del Micalet.