• L’acte institucional tindrà lloc diumenge a la porta de l’Aljama i divendres 7 a les 12:30 hores es realitzarà a l’Albereda el correllengua amb els centres educatius

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat, com cada any, una sèrie d’activitats culturals i educatives per tal de commemorar la festivitat del 9 d’Octubre, dia dels valencians i les valencianes.

L’acte central es produirà el diumenge 9 d’octubre a les 12 hores a la porta de l’Aljama, junt a l’ermita de Sant Josep, lloc pel qual va entrar el rei Jaume I a la ciutat l’any 1244. Allà es farà entrega dels premis 9 d’Octubre que aquest any han recaigut en el cantaor Pep Gimeno Botifarra i en el professor Jacint Martínez Baldó per la seua trajectòria cultural i docent respectivament; i també en les associacions socials Aspromivise i Acofem-13 que treballen dia a dia per millorar la vida de les persones amb diversitat funcional i de les persones amb trastorns mentals greus. En l’acte del proper diumenge també es farà l’ofrena d’una corona de llorer i participaran, entre d’altres, la Colla de Tabaleters i Dolçainers «La Socarrà», la Muixeranga de Xàtiva i hi haurà una actuació a càrrec de Pau Chàfer i Sarah Rope.

A més a més, el divendres 7 d’octubre a les 19:30 hores tindrà lloc en la sala noble de la Casa de Cultura un concert commemoratiu del 9 d’Octubre a càrrec de músics de l’Orquestra Simfònica de la Primitiva Setabense; mentre que el dissabte 8 a les 18h, al pati de la Casa de Cultura, serà el torn dels músics de la Banda Jove de la Primitiva Setabense.


ESPECIAL 9 D´OCTUBRE 2022

Especial 9 d´Octubre

Consulta l´especial


Pel que fa a l’apartat educatiu, s’han convocat com cada any els premis de Narrativa i Poesia Breu del 9 d‘octubre, i el divendres dia 7 a les 12:30 hores se celebrarà a l’Albereda Jaume I el Correllengua 2022, en el qual s’entregaran els premis i actuarà Pep Gimeno Botifarra junt amb dos parelles de dolçaines i tabal. Dues bandes s’encarregaran de recollir en cercavila a l’alumnat dels col·legis per portar-los al punt de reunió.