• El termini d’inscripció serà del 29 de setembre al 19 d’octubre de 2022, els dos inclusivament
  • L’Ajuntament editarà i distribuirà l’obra guanyadora, que a més rebrà un premi de 500 euros

L’Ajuntament de Borriana ha convocat el concurs de cartells que opten a ser la imatge anunciadora de les pròximes Falles de Sant Josep de 2023, que editarà i distribuirà aquest Ajuntament, segons ha fet públic la regidora de Falles, Sara Molina.

El termini d’inscripció per al concurs serà des de dijous que ve 29 de setembre fins al 19 d’octubre de 2022, els dos inclusivament, i les obres que opten al premi han d’enviar-se o entregar-se al departament de Participació situat en la segona planta de l’Ajuntament de Borriana, en horari de 9h a 14h de dilluns a divendres, fins a les 14h de l’últim dia del termini de presentació.

El consistori editarà i distribuirà l’obra guanyadora, que a més rebrà un premi de 500 euros. Les bases del concurs també estableixen un accèssit o menció especial, sense remuneració econòmica, per al segon cartell seleccionat.

Quant a les característiques i criteris de selecció dels dissenys, en l’obra, combinada amb la composició del dibuix, figurarà únicament, i seguint sempre aquest ordre, el text de la retolació de la següent llegenda: “Falles de Sant Josep 2023 Borriana”, i en la composició s’inclourà l’escut de la ciutat.

Els cartells han de ser originals i inèdits, i adoptaran la forma vertical, muntat sobre suport rígid (bastidor o cartó ploma) de dimensions 45cm x 65cm sense marges i preparat per a la seua exposició. Tots els participants es comprometen a cedir temporalment les obres perquè l’Ajuntament puga exposar-les en el Centre Municipal de Cultura la Mercè.

Cartell anunciador de les Falles 2022, història i foc

Es pot participar en el concurs a partir dels 16 anys d’edat, i es poden presentar el nombre de treballs que es considere convenient. També s’admetran obres en col·laboració.

Les bases reguladores del concurs del disseny del cartell anunciador de les falles de Sant Josep 2023 de Borriana es poden consultar en la seu electrònica  <https://burriana.sedelectronica.es/board/>.

Respecte als criteris que es tindran en compte a l’hora de la selecció final del cartell, el jurat valorarà l’originalitat, l’impacte visual, l’eficàcia anunciadora i informativa i, també, la qualitat gràfica, les condicions de reproducció i edició i la transmissió de la idea reflectida. La decisió del jurat es farà pública en la pàgina web i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament.

Sara Molina ha encoratjat els i les artistes a la “participació” i ha indicat que, després de comprovar que cada any es presenten més cartells al concurs, està molt satisfeta i convençuda que molts artistes “s’animaran a presentar les seues obres i novament el jurat ho tindrà molt complicat a l’hora triar el millor cartell”.