• Prop de 40 comissions representaran mig celentenar d´obres 

Un total de 37 comissions falleres s’han preinscrit per a participar en el concurs de Teatre Faller de l’exercici 2022-2023 que organitza la delegació de Cultura de Junta Central Fallera. Així, enguany es representaran 53 obres, 14 d’elles en categoria Primera, 15 en Segona, nou en Tercera, set en Juvenil i huit en Infantil.

El concurs de Teatre Faller és una de les competicions més estimades i esperades per les comissions falleres cada exercici, tant per la quantitat de persones i recursos que involucra com per l’expectació que desperta. Les representacions són seguides per centenars de persones en cada edició. A més, el Teatre Faller és referent en els concursos de teatre amateur i popular a nivell nacional. Una posició que testifica el fet que enguany, després de l’estiu, de començament l’edició número 49 en la modalitat d’adults i la número 40 en la seua edició infantil.

En concret, aquest exercici, en la categoria d’or participaran les comissions falleres de Barri de Sant Isidre, Cadis-Retor Femenia-Puerto Rico, Quart Palomar, Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí, Cadis-Dénia, Regne de València-Duc de Calàbria, Arxiduc Carles-Músic Gomis, Fra J. Rodríguez-Pintor Cortina, Borrull-Túria, Sagunt-Sant Antoni-Pare Urbà, María Benlliure-Séquia de Tormos, Periodista Gil Sumbiela-Assutzena, Giorgeta-Roís de Corella i Plaça del Doctor Collado.

En categoria de plata competiran Duc de Gaeta-La Pobla de Farnals, Pintor Salvador Abril-Peris i Valero, Doctor Sanchis Bergon-Túria, Fra J. Rodríguez-Pintor Cortina, Escultor Garcia Mes-Port de Santa Maria, Sevilla-Dénia, Manuel Arnau-Creu Coberta, Jesús-Sant Francesc de Borja, Cadis-Els Centelles, Jerònima Gal·lés-Litògraf Pascual Abad, Cadis- Retor Femenia-Puerto Rico, Sèneca-Iecla, Nord-Doctor Zamenhof, Andrés Piles Ibars-Salvador Tuset i José Soto Micó-Síndic Mocholí.

En categoria Tercera s’han preinscrit les comissions Santiago Rosinyol-Comte Lumiares, Regne de València-Duc de Calàbria, Placa de la Merçè, Vilanova de Castelló-Horticultor Galà, Carrera de Sant Lluís-Doctor Waksman, Duc de Gaeta-La Pobla de Farnals, Ferros-Joan Baptista Perales, Plaça de l’Arbre i Mestre Bellver-Marià Ribera.Respecte a la modalitat infantil, participaran Fra J. Rodríguez-Pintor Cortina, Jesús-Sant Francesc de Borja, Quart Extramurs, Rubén Dario-Fra Lluís Colomer, Nord-Doctor Zamenhof, Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí, Duc de Gaeta-La Pobla de Farnals i Sagunt-Sant Antoni-Pare Urbà.

Finalment, la categoria Juvenil la conformaran les comissions falleres de Cadis-Dénia, Carrera Malilla-Enginyer Joaquim Benlloch, Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí, Barri de Sant Isidre, Vilanova de Castelló-Horticultor Galà, Duc de Gaeta-La Pobla de Farnals i Sagunt-Sant Antoni-Pare Urbà.

Una vegada isquen publicades les bases del concurs en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) donarà principi la inscripció definitiva i s’obrirà un nou termini d’inscripció per a completar les categories Tercera, Juvenil i Infantil per a aquelles comissions que no s’hagueren preinscrit en el seu moment.