• Les actuacions tindran lloc entre l’1 i el 24 de juliol

El cartell dels Concerts de Vivers de la Gran Fira de València inclou díhuit propostes, sis de les quals estaran encapçalades per artistes internacionals. El programa “incorpora e integra artistes consolidats i emergents en una oferta paritària i amb un alt percentatge d’intèrprets valencians”, tal com ha anunciat hui el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, en donar compte d’estos concerts que s’emmarquen en la Gran Fira de València “que organitza anualment l’Ajuntament per omplir d’activitats culturals els barris de la ciutat”.

Els Concerts de Vivers començaran divendres 1 de juliol i s’allargaran fins al diumenge, día 24. Durant este temps als Jardins del Reial es posaran en escena propostes de gèneres diferents: des del pop de Cat Power, Crystal Fighters i Simple Minds; el rap reivindicatiu de Residente; el reggae de Julian Marley; i l’espectacle del guitarrista Steve Vai. El cartell es completa amb formacions valencianes (Zoo; Los de Marras; Sandra Monfort; Maluks; Tenda) i estatals (La Oreja de Van Gogh; India Martínez; Leiva; Rigoberta Bandini; Los Planetas). A més de les actuacions, la proposta es complementa amb una zona de restauració i diversos servicis (aparcament de bicicletes, gespa artificial, etc.) “en un dels espais més emblemàtics del cap i casal”.

Sis propostes d’estils diferents

La primera artista internacional en actuar als Concerts de Vivers 2022 serà la nord-americana Chan Marshall, coneguda artísticament com a Cat Power. Ho farà el dimarts 5 de juliol. La vocalista presentarà el treball Covers, publicat en gener. Es tracta del seu desé àlbum i el tercer que dedica a cançons d’altres artistes després de The Covers Record (2000) i Jukebox (2008).

Deu dies després, el divendres 15 de juliol, serà el torn del porto-riqueny René Pérez Joglar, Residente, qui, conegut per ser membre fundador del grup Calle 13 en companyia dels seus germans (Visitante i iLe), va començar la seua carrera en solitari en 2015.

Steve Vai, considerat com “un dels grans virtuosos” de la guitarra elèctrica, presentarà el seu últim treball als Concerts de Vivers de València el dissabte 16 de juliol.

Com en ocasions anteriors, els Concerts de Vivers acolliran una de les festes de presentació del Rototom Sunsplash de Benicàssim. Este festival dedicat a la música d’arrel jamaicana es tornarà a celebrar després de dos anys d’absència i ho farà entre el 16 i el 22 d’agost. Abans d’eixa cita, el diumenge 17 de juliol, els Jardins del Reial també ballaran a ritme de reggae amb Julian Marley, únic fill de Bob Marley nascut a la Gran Bretanya.

Com ja va passar en 2019, l’esperit festiu dels Crystal Fighters tornarà a fer-se notar en els Jardins de Vivers el divendres 22 de juliol.

Finalment, els Concerts de Vivers es tancaran el diumenge 24 amb Simple Minds. El seu retorn a València servirà per celebrar més de 40 anys d’èxits com “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive and Kicking” o “Waterfront”.

Entrades a la venda

Totes les localitats per als Concerts de Vivers es poden adquirir en la pàgina web del festival: https://concertsdevivers.com/