• Marta perteneix a la comissió de Escola Pia i María a la comissió de Corea

La ciutat de Gandia ja té falleres Majors per a 2023. L’Assemblea de la Federació de Falles de Gandia ha triat a Marta Millet Moreno, com la Fallera Major i María De Sanfélix Colomina, com la Fallera Major Infantil.

Este dimecres el saló de plens de l’Ajuntament de Gandia ha acollit la presentació de les Falleres Majors de Gandia per a les Falles del 2023. Un acte on María i Marta han pogut dedicar les seues primeres paraules com a màximes representants de les 23 comissions de la capital de la Safor.

La Fallera Major pertany a la Falla de l’Escola Pia, mentre que la fallera Major Infantil és de la Falla Corea. 

Ambdues han estat acompanyades per les seues famílies, les comissions falleres de la localitat, el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui els ha donat l’enhorabona i els ha oferit tot el seu suport perquè siga un any “ple d’emocions, alegria, responsabilitats, il·lusió i diversió”.

Qui són les Falleres Majors de Gandia? 

Marta Millet Moreno

La Fallera Major de Gandia va nàixer el 29 de juliol de 1987.

L’art ha envoltat la seua vida des de l’inici. Son pare és un reconegut fotògraf de la nostra comarca i sa mare va ser una important i reconeguda galerista de renom tant a Espanya com a París.

Estudia i continua formant-se en art. Va estudiar batxillerat literari i posteriorment iniciava els seus estudis d’art en la Universitat de València. Es va llicenciar en història de l’art i arqueologia a la universitat de La Sorbona a París i posteriorment va cursar un Màster en investigació d’art contemporani a la mateixa universitat. És també Màster d’Art Contemporani per la Universitat de Nova York.

En el pla faller, va ser reina infantil del Foc en 1998, reina de la falla infantil en l’any 2000 i en 2001 va formar part de la cort d’honor de la fallera major infantil. En 2004 va ser reina de la festa, en 2018 reina del foc i en 2020 va ser reina de la falla, formant part de la cort d’honor de la fallera major en 2022. A més, està molt lligada i implicada en el dia a dia de la seua falla, la falla de l’Escola Pia.

María de Sanfélix Colomina

La Fallera Major Infantil de Gandia va nàixer l’1 d’octubre de 2009. Actualment estudia 1er curs de l’ESO al Col·legi Carmelites.

Li agrada pintar, ballar, cantar, fer esport, cuinar i fer dolços.

Va eixir per primera vegada de fallera quan tenia un mes en la presentació de la seua falla, la falla Sagrada Família Corea, i des d’aleshores ha eixit tots els anys de fallera.

Va ser reina de la falla infantil en l’any 2020, en 2022 va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil acompanyada pel seu germà Quique, qui també va ser president de la falla amb ella.

De les falles, el que més li agrada és el festival musical infantil ja que ixen tots els xiquets encara què gaudeix de tots els actes.

De família molt arrelada a la festa per part dels dos pares, per part de sa mare, és neta de l’artista faller Toni Colomina i de Mari qui va ser reina de la festa en la Falla de Corea a l’any 74. Son tio Toni ha estat guardonat amb el premi Joan Climent de poesía. El seu besavi Toni Colomina va ser també president de Corea.

Per part de son pare, son avi Facundo de Sanfélix posseeix el gesmil de diamant i sa iaia Amparo va ser la primera dona en obtenir el gesmil d’or per mèrits fallers i reina de la falla en 1964. Ambdós han estat presidents de la falla Corea.

Els seus pares també han estat molt lligats a la falla, sa mare Lorena va ser Reina de la falla al 2005 i va formar part de la cort d’honor de la Fallera Major el 2006 acompanyada per son pare, Quique de Sanfélix, qui a l’igual que els tios Facundo i Alberto ostenten el gesmil d’or de les falles i participen activament en les mateixes.