• El cicle ‘Un món de músiques’ presenta aquest diumenge l’espectacle d’Aibar i Monfort, que combina música i dansa 
  • La programació de l’Auditori continuarà dimarts 11 amb el IX Festival Internacional de Música de Cambra

La Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest diumenge 9 d’octubre a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló l’estrena absoluta de ‘La reina del metall’, un projecte que uneix els artistes Vanesa Aibar i Enric Monfort.

“Per començar temporada dins del cicle ‘Un món de músiques’ portem una experiència musical, sonora i visual en què la creació dels artistes vol anar més enllà d’una fusió de diferents arts i estils”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

‘‘La reina del metall’ és una producció d’Aibar & Monfort amb: Flamenc Biënnale Nederland, Agència Andalusa d’Institucions Culturals, AECID – Ambaixada d’Espanya a Londres.

Dos artistes procedents d’àmbits diferents com la balladora Vanesa Aibar i el músic Enric Monfort s’han unit per a donar a llum una experiència de fusió entre les diferents arts. Aibar desenvolupa el seu treball a partir de la dansa espanyola i el flamenc amb un estil lliure, i Enric Monfort abraça la seua carrera musical des de la composició i la percussió.

El dramaturg i director d’escena David Montero destaca que els artistes “han fet de la investigació en els límits dels seus respectius llenguatges el nucli central del seu treball, portant a l’extrem les possibilitats del so i el moviment, per trobar en aqueix més enllà una comunicació vertadera amb el seu jo més profund i amb el del públic”, i assegura que en ‘La reina del metall’ “se’ns ofereix com a litúrgia inventada en la qual so i moviment es despleguen en l’espai fins a confondre’s els tres en una sola cosa”. Secundant-se en la tecnologia més capdavantera d’espacialització de 4D Sound, l’espectacle submergeix intèrprets i públic en un espai compartit.

Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir en el web IVC.

IX Festival Internacional de Música de Cambra

La programació cultural i musical continua a l’Auditori de Castelló el dimarts 11 d’octubre a les 19.30 hores amb el IX Festival Internacional de Música de Cambra.

Aquest festival arriba a la novena edició per a retrobar-se novament amb el públic castellonenc. L’organització ha dissenyat un programa que combina obres que encara no s’han interpretat a l’Auditori i complementa la seua programació convidant formacions i músics reconeguts internacionalment.

En aquesta ocasió es comptarà amb la Madrid Soloists Chamber Orchestra, amb la direcció i concertí de Gábor Szabo; el violí de Gergana Gergova, i el clarinet d’Alberto Agut.

El programa està format per la peça de Beethoven, ‘Concert per a violí en re major op. 61’, i A. Vivaldi, amb el concert per a clarinet núm. 2 en re major ‘La Fenice’ i núm. 3 en fa major ‘Il Mezzetino’.

L’entrada per a assistir al Festival Internacional de Música de Cambra és d’accés lliure fins a completar-ne l’aforament.