• La Falla Rei en Jaume I  guanya el Premi de la Crítica Local mentre que la Falla Raval de Sant Agustí obté el doblet en el Premi d’Interés Turístic

Cullera va viure aquest divendres un dels moments més esperats i emocionants de les festes falleres: el lliurament de Premis a les Falles 2023. Anit els Jardins del Mercat de la localitat es van omplir d’il·lusió, nervis i alegria amb totes les comissions falleres pendents del veredicte del jurat.

En la Secció Especial, la comissió Taüt va ser la gran triomfadora de la nit ja que va aconseguir el doblet a la millor falla infantil i a la millor falla gran.

La segona posició va ser per a la falla Sant Antoni de la Mar, quedant tercers la falla Passeig-Mercat i quarts la falla Raval de Sant Agustí.

Pel que respecta a les falles infantils de la Secció Especial, la segona posició va ser per a la falla Raval de Sant Agustí, quedant tercera la falla La Bega i en quarta posició Sant Antoni de la Mar. El cinqué premi va ser per a la Falla Passeig-Mercat.

Secció Primera

Pel que respecta a la secció primera de les falles grans, el primer premi va ser per a la falla La Bega, qui també va obtindre el Premi d’Enginy i Gracia. En segona posició va quedar la falla Plaça de Espanya i en tercerca, Plaça Mongrell, mentre que la quarta, cinquena i sisena plaça van anar a parar a Rei en Jaume I, del Port i el Raconet, respectivament.

El palmarés de les falles infantils d’aquesta secció primera va quedar de la següent manera: primer premi per a la Falla Rei en Jaume I, quedant en segon lloc la falla El Canet i en tercera posició la falla, del Port. La quarta plaça va ser en aquesta ocasió per a la comissió de la Plaça d’Espanya. El guardó Enginy i Gracia va recaure en Falla Rei En Jaume I.

Secció Segona

Entrant en la secció segona, en les falles grans es va imposar la falla Xúquer. La segona posició va ser per a la falla El Canet, quedant tercera la comissió Plaça Alboraia. La quarta i cinquena posició van ser per a les falles de Avinguda País Valencià i Bulevard, respectivament, quedant en sisena posició la falla Faro Mar. El premi d’Enginy i Gracia de la secció va ser per a la falla El Canet.

Pel que respecta a les comissions infantils, el primer premi va ser per a la falla Plaça Alboraia. La segona plaça va recaure en la comissió Plaça Mongrell, quedant en tercer lloc la falla Xúquer. La quarta posició va ser per a la falla Avinguda País Valencià, la cinquena per a la Faro Mar i el sisé premi per a la falla Bulevard, quedant en setena posició la falla El Raconet. El Premi Enginy i Gracia va ser per a la Falla Plaça Alboraia.

Premie Crítica Local i Premis d’Interés Turístic

Enguany el Premi a la millor Crítica Local va recaure en la falla Rei en Jaume I.

El primer Premi de l’Interés Turístic infantil, dotat amb 700 euros, va anar per a la falla Raval de Sant Agustí, mentre que el segon, de 300 euros, va recaure en la falla Passeig-Mercat.

Respecte a les falles grans, el primer Premi d’Interés Turístic, dotat amb 1.500 euros, va anar per a la Falla del Raval de Sant Agustí, i el segon, de 500 euros, se’l va emportar la falla Taüt.

Cal assenyalar que els Premis d’Interés Turístic són atorgats per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cullera.